Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Πρώτη φορά.. ανοδικά! – Τι συμβαίνει στην αγορά του Ρεθύμνου;

Πρώτη φορά.. ανοδικά! – Τι συμβαίνει στην αγορά του Ρεθύμνου;

Για πρώτη φορά μέσα στα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας οι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες του Ρέθυμνο βλέπουν σταθεροποιητικές τάσεις στο εισόδημά τους και μια δειλή ανοδική τάση σε σχέση με την αντίστοιχη καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο του 2015, όχι τόσο επειδή έχει βελτιωθεί η κατάσταση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργο Πολιουδάκη, αλλά μάλλον επειδή πέρυσι το δημοψήφισμα και τα capital controls είχαν στείλει τους τζίρους στα.. τάρταρα.

rethymno agora (4)rethymno agora (1)

Η πενιχρή μεν, αλλά σχεδόν σίγουρα διαφαινόμενη δε, αύξηση του τζίρου στις εκπτώσεις, ενισχύεται από το τουριστικό ρεύμα με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, Κοσμά Περπιράκη, να τονίζει ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία, με την αναχρηματοδότηση από το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, να δοθεί η ευκαιρία στην πραγματική οικονομία να τονώσει τη ρευστότητά της με τη συνδρομή των τραπεζών για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η απασχόληση και να κλείσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της οικονομικής κακοδαιμονίας.

Όσο για τον ντόπιο πληθυσμό και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί είναι διστακτικοί στα έξοδά τους, αφού περιμένουν στη γωνία οι νέες περικοπές. Προσπαθούν να συγκρατήσουν το εισόδημά τους από τις φοροεπιδρομές για τον δύσκολο οικονομικά χειμώνα που θα έρθει.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

rethymno agora (2)rethymno agora (5)rethymno agora (3)

Check Also

Ρέθυμνο – Ο εμπορικός σύλλογος για τις θερινές εκπτώσεις

O Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης, ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και τους καταναλωτές, ότι σύμφωνα με το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize