Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε 5 δευτερόλεπτα μπορεί να πνιγεί ένα παιδί! – Αλκοόλ από την περασμένη νύχτα μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο στην παραλία!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε 5 δευτερόλεπτα μπορεί να πνιγεί ένα παιδί! – Αλκοόλ από την περασμένη νύχτα μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο στην παραλία!

Στο κόκκινο βρίσκεται η επαγρύπνηση των ναυαγοσωστών λόγω της αυξημένης προσέλευσης λουομένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις ελληνικές θάλασσες του Αυγούστου σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον υψηλό κατά περιόδους κυματισμό. Όπως αναφέρει ο ναυαγοσώστης  – εκπαιδευτής, Γιάννης Περιστεράκης, η κατανάλωση αλκοόλ ακόμη και την περασμένη νύχτα μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο στην παραλία!

Οι λουόμενοι πρέπει να σέβονται τις υποδείξεις του εκάστοτε ναυαγοσώστη όπως και να συμβουλεύονται τις ειδικές σημαίες που ενημερώνουν για τις συνθήκες κολύμβησης και οπωσδήποτε να εισέρχονται στη θάλασσα τουλάχιστον 3 ώρες μετά την τελευταία κατανάλωση τροφής.

Οι γονείς καλό είναι να προτιμούν σημεία της παραλίας κοντά σε ναυαγοσώστη γιατί αν και ακούγεται ακραίο, όπως επιβεβαιώνεται από την επιστημονική βιβλιογραφία, μόλις μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ένα μικρό παιδί μπορεί να πνιγεί.

nauagperisterakis

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Beach volley στο λιμάνι και απίθανες βουτιές στον περιφερειακό στο Ρέθυμνο κι ας είναι… Δεκέμβρης!

Ιωάννα Καψάλη - Daynight.grΣτο Ρέθυμνο γίνονται όλες οι προετοιμασίες για την εορταστική περίοδο μόλις μπήκε …

Σχόλια