Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης για την αντιμετώπιση του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης για την αντιμετώπιση του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella

simbasi xylella

Προγραμματική σύμβαση για την πρόληψη του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella που απειλεί κυρίως την ελιά αλλά και άλλες καλλιέργειες στο νησί υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με το ΤΕΙ Κρήτης. Η σύμβαση με προϋπολογισμό έργου 30.000 ευρώ υπογράφηκε στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλη Καπετανάκη παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φωτάκη, και του επιστημονικού υπεύθυνου εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας-Βακτηριολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Δημήτρη Γκούμα.
Βασικός στόχος είναι η ανάλυση σημαντικού αριθμών δειγμάτων (σύνολο 370) από ελιές και άλλους δυνητικούς ξενιστές, η εκπαίδευση- εξοικείωση τεχνικού προσωπικού στη μεθοδολογία ανίχνευσης ή/και απομόνωσης του παθογόνου, έτσι ώστε το εργαστήριο να μπορέσει να διαχειριστεί μελλοντικά τον όγκο των αναλύσεων που πιθανά να απαιτηθούν.
«Η μελέτη θα προετοιμάσει , προσαρμόσει και θα οργανώσει τις υπάρχουσες ερευνητικές δομές θα συμβάλλει στην έγκυρη , έγκαιρη και άμεση ενημέρωση της Περιφέρειας Κρήτης για την υπάρχουσα κατάσταση» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη. Μετά την ολοκλήρωση και παραλαβή του ερευνητικού έργου η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης θα παρουσιάσουν σε ανοικτή εκδήλωση τα αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας.

xylella

Check Also

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου στα Χανιά

https://flashnews.gr ο Σάββατο 6 Ιουλίου, ώρα 8μμ, στην αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize