Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / «Προέχει να σπουδάσουν οι υποψήφιοι αυτό που τους αρέσει, παρά τις όποιες δυσκολίες»

«Προέχει να σπουδάσουν οι υποψήφιοι αυτό που τους αρέσει, παρά τις όποιες δυσκολίες»

Λήγει αύριο, Παρασκευή, η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων έπειτα από την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας, λόγω του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος αναμένεται πτώση των βάσεων στις δημοφιλείς σχολές με τους υποψήφιους να δηλώνουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των κλειστών τραπεζών.

Η δραστική μείωση των μετεγγραφών αναμένεται να οδηγήσει σε ιλιγγιώδη πτώση τις βάσεις περιφερειακών σχολών τις οποίες πέρυσι οι υποψήφιοι χρησιμοποίησαν ως «πάτημα» για να επιτύχουν τη μετεγγραφή τους σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Γενικά, η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές του πρώτου πεδίου, ενώ μικρότερη θα είναι στα υπόλοιπα πεδία. Από την άλλη πλευρά, στις χαμηλόβαθμες σχολές (11.000 με 13.000 μόρια) της τεχνολογικής και της θετικής κατεύθυνσης δεν αποκλείεται να καταγραφεί μικρή άνοδος.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης, διαπιστώνει ότι επαναλαμβάνονται οι δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε σπουδάσει η δική του γενιά, θεωρεί όμως ότι προέχει να σπουδάσει κάποιος, αυτό που τον ευχαριστεί, παρά τις όποιες δυσκολίες.

taxakislukeio

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Η όμορφη Φρόσω Κουτσαντωνάκη που σάρωσε τα μόρια… ανοίγει πανιά για Νομική

neakriti.gr Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ένας στόχος που επιτεύχθηκε, μια πολυετής προετοιμασία που ανταμείφθηκε …

Σχόλια

Font Resize