Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πραγματοποιήθηκαν επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματατα με αξιοποίηση των εμπειριών των καταρτιζομένων

Πραγματοποιήθηκαν επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματατα με αξιοποίηση των εμπειριών των καταρτιζομένων

ine gseeΤο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Παράρτημα Κρήτης,με τη συμπαράσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου,ολοκλήρωσε στο Ρέθυμνο δύο επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματατα οποία παρακολούθησαν συνολικά 48 ωφελούμενοι, με τίτλους:

-«ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ» με κωδικό 42 (26/3/2015 – 16/04/2015)

-«ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ» με κωδικό 67 (23/4/2015 – 13/05/2015)

στο πλαίσιο του Υποέργου 2 «Προγράμματα ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και των εγγεγραμμένων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ» της Πράξης  «Συνδικαλιστική κατάρτιση και ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων εργαζομένων ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται από την ΓΣΕΕ στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης».

Τα προγράμματα της συγκεκριμένης πράξης βασίζονται στην αξιοποίηση των εμπειριών των καταρτιζομένων. Ο εκπαιδευτής αποφεύγει την εκτεταμένη χρήση εισηγήσεων, δε μεταδίδει απλώς γνώσεις, αλλά παρέχει στους συμμετέχοντες ένα πλαίσιο υποστήριξης και διαλόγου, ώστε να αναγνωρίσουν ένα δεδομένο πρόβλημα και να πειραματιστούν με εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισής του. Υποστηρίζει, οργανώνει και απελευθερώνει τη δράση των εκπαιδευομένων. Η μάθηση στηρίζεται στην ανάπτυξη του διαλόγου, το σεβασμό της διαφορετικότητας και προωθεί την κριτική αντιμετώπιση της γνώσης.

Στα πλαίσια των δύο προγραμμάτωνπου υλοποιήθηκαν, δόθηκε η ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να γνωρίσουν επαγγελματίες της πόλης, οι ειδικότητες των οποίων αφορούσαν στην επικοινωνία.

Οι επαγγελματίες Μαμαγκάκης Κωνσταντίνος (ORFIK DESIGN),  Νεκτάριος Αναγνωστάκης (ALL DESIGN),  Καμισάκης Νικόλαος (μουσικός – εκφωνητής), Βερικόκου Παναγιώτα (γραφίστρια) αλλά και οι άνθρωποι του radio Μεγαλόνησος, βοήθησαν ιδιαίτερα τους καταρτιζόμενους έτσι ώστε να διαμορφωθούν λογότυπα αλλά και ραδιοφωνικά spot για θέματα που επεξεργάστηκαν μέσω ομαδικών εργασιών.

Το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό και μάλιστα μία από τις ομάδες επεξεργάστηκε λογότυπο για την πόλη του Ρεθύμνου. Η αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κα Πέπη Μπιρλιράκηκλήθηκε και παρέλαβε τη δουλειά των συμμετεχόντων.

Εισηγητές στα συγκεκριμένα σεμινάρια ήταν οι κύριοι Δαράκης Μιχαήλ και Αποστολάκης Ιωάννης.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Στεκόμαστε δίπλα στους 34 εργαζομένους της Μαρινόπουλος Κουμπέ Ρεθύμνου και τις οικογένειές τους

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου όπως και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου  ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι ,   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize