Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ποινική δίωξη κατά Σαββαϊδου από την εισαγγελία

Ποινική δίωξη κατά Σαββαϊδου από την εισαγγελία

Ποινική δίωξη στην Κατερίνα Σαββαίδου για απόφαση της σχετικά με την απόδοση από τους τους τηλεοπτικούς σταθμούς στο δημόσιο του 20% από τις διαφημίσεις

katerna savvaidou

Ποινική δίωξη στην Κατερίνα Σαββαίδου για απόφαση της σχετικά με την απόδοση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στο δημόσιο του 20% από τις διαφημίσεις.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Το αδίκημα συνίσταται στο ότι η  κα Σαββαίδου, στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες  πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο  στα κανάλια από αυτήν που προβλέπει ο  νόμος προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ο επίμαχος  νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Η απόφαση όμως της 12ης Ιανουαρίου από την κ.Σαββαίδου , για την οποία της ασκήθηκε η ποινική δίωξη και η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί  μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους.

Η  εισαγγελική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της κας  Σαββαίδου ξεκίνησε μετά από μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος στον Λεωνίδα Μπόμπολα και σε 2 ακόμα άτομα!

iefimerida.gr Ποινική δίωξη για δωροδοκία υπαλλήλων σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε …

Σχόλια

Font Resize