Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Ρεθύμνου

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ και τις τοποθετήσεις!

Να αποσυρθεί η τροπολογία που απαξιώνει την Ειδική Αγωγή!

 

Το Υπουργείο Παιδείας με 2 κατεπείγουσες εγκυκλίους του καλεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν μέχρι την Παρασκευή 02/09 προκειμένου να αποφασίσουν για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος «my school». Σε περίπτωση αδυναμίας συνεδριάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τονίζεται ότι η διαδικασία τοποθετήσεων πρέπει να γίνει με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Καλούνται τα ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν χωρίς να έχουν την πραγματική εικόνα των κενών στα σχολεία εφ’ όσον βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από διαδικασίες. Το Υπουργείο υπολογίζει με «λογιστικό τρόπο» τις ανάγκες των σχολείων, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα οι σύλλογοι διδασκόντων να δουν και να καθορίσουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

Με όλα τα παραπάνω και τα στενά χρονοδιαγράμματα στην πράξη δε θα υπάρχει η ανάρτηση των κενών, οι προτιμήσεις των συναδέλφων, δεν θα τηρηθεί η σειρά των τοποθετήσεων και οι ενστάσεις. Διαδικασία τοποθετήσεων χωρίς καμία διαφάνεια και με πλήρη καταστρατήγηση των στοιχειωδών διαδικασιών εξασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των αναγκών των σχολείων.

Ταυτόχρονα με την τροπολογία για την Ειδική Αγωγή, διαμορφώνεται η λογική της πλήρους ευελιξίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου όλοι θα μπορούν να κάνουν τα πάντα. Το Υπουργείο Παιδείας προαναγγέλλει την αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και τη βίαιη τοποθέτηση στην Ειδική Αγωγή των εκπαιδευτικών της Γενικής που τεχνηέντως θα«περισσεύουν».

            Η επίθεση στην Ειδική Αγωγή και στους συναδέλφους, κυρίως αναπληρωτές, που την υπηρετούν είναι επίθεση σε όλους μας. Η απαξίωση των διδακτικών αντικειμένων, το «τσουβάλιασμα» όλων ειδικοτήτων Γενικής ή/και Ειδικής Παιδείας και η κατεύθυνση προς έναν εκπαιδευτικό «λίγο απ’ όλα», είναι απαξίωση συνολικά της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί μεγάλο επικοινωνιακό στοίχημα για το Υπ. Παιδείας και την πολιτική ηγεσία με στόχο την ελαχιστοποίηση των κενών και άρα των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τον αιφνιδιασμό και την αποφυγή αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς.

 

Απαιτούμε από το Υπ. Παιδείας να αποσύρει αμέσως:

Την εγκύκλιο για τις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ και τις τοποθετήσεις!

Την τροπολογία που απαξιώνει την Ειδική Αγωγή!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην παράσταση διαμαρτυρίας

Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, στις 2μ.μ., στην ΔΙΔΕ Ρεθύμνου

την ώρα της κοινής συνεδρίασης ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ

 

 

 

 

 

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Πέτρος Παπαδάκης

φωτό αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize