Breaking News

Πανστρατιά στο κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτωβρίου

 sullalitirio

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου , που συνεδρίασε στις 15-

10-2015 , αποφάσισε να συμμετέχει στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα γίνει στις 22

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7 το απόγευμα στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ρεθύμνου , ΕΝΑΝΤΙΑ στην

ψήφιση των πρώτων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων , που προχωρεί η

Κυβέρνηση με τη μορφή του επείγοντος .

Τα μέτρα αυτά είναι σκληρά για την κοινωνική ασφάλιση , τα εργασιακά

σε φόρους για τα λαϊκά στρώματα , τις ιδιωτικοποιήσεις .

Το νέο ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα

κάτω, σε συντάξεις και δικαιώματα , σε χτύπημα της υγείας , της πρόνοιας και

της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ της κοινωνικής ασφάλισης αφορά όλους τους εργαζόμενους,

κάθε ελληνική οικογένεια ,

Γι΄αυτό καλούμε τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου να συμμετέχουν στο

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στις 22-10-2015 ώρα 7 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα εντείνουν

τον αγώνα τους , ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στην ισοπέδωση της

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ,

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΔΙΝΟΣ

 

Σωματεία,

 Συνδικαλιστικές οργανώσεις

 Συνταξιουχικές οργανώσεις

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μετά από κάλεσμα του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αποφάσισε να συμμετάσχει στο πανεργατικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, προκειμένου να εκφράσει αγωνιστικά την αντίθεση του στα νέα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν ως προαπαιτούμενα για την εφαρμογή του νέου μνημονίου, σαρώνοντας κυριολεκτικά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Με τα μέτρα από τη μια καταργείται η κοινωνική ασφάλιση, μειώνονται οι συντάξεις, ανεβαίνουν τα όρια συνταξιοδότησης, επιβάλλονται φόροι δυσβάσταχτοι για τα λαϊκά νοικοκυριά, εφαρμόζονται ατομικά μνημόνια για κάθε «κόκκινο» δανειολήπτη και άμεσοι πλειστηριασμοί ακόμα και για την πρώτη κατοικία και από την άλλη απαλλάσσονται προκλητικά οι μονοπωλιακοί όμιλοι από ανταποδοτικά τέλη, χρέη, πρόστιμα και αναδρομικά.

Καλούμε τα σωματεία του Ρεθύμνου, Συνδικαλιστικές και Συνταξιουχικές οργανώσεις σε συμπόρευση και  συντονισμό δράσης για δυναμική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο.

Καλούμε σε συμμετοχή κάθε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο και αγρότη.
το Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – Του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – Του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ν ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέοι,

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΟΛΟΙ ΣΤO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7μμ

ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ

ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΤΟΝ 20Ο ΑΙΩΝΑΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ.

ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άρχισε κι όλας με εντατικούς ρυθμούς να προωθεί τα αντεργατικά αντιλαϊκά προ απαιτούμενα του Αυγούστου. Είναι κυριολεκτικά φωτιά. Ό,τι φοβήθηκαν οι προηγούμενοι το αναλαμβάνουν αυτοί.  

Καταργούν την κοινωνική ασφάλιση. Τη μεγαλύτερη κατάκτηση του 20ου αιώνα. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του εργαζόμενου, της οικογένειάς του, η εξασφάλιση από τον επαγγελματικό κίνδυνο, η αξιοπρεπής σύνταξη πάνε για διαγραφή. Απαλλάσσουν το κράτος και την μεγαλοεργοδοσία από τις εισφορές τους. Ο εργαζόμενος θα ξέρει μόνο πόσα θα πληρώνει αλλά δεν θα υπάρχει καμιά εγγύηση για το τι θα του επιστραφεί. Εκτινάσσουν τα όρια ηλικίας στα 67. Μειώνουν κι άλλο τις συντάξεις ενώ ακολουθεί και η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Καταργούν τελείως την σύνταξη στους υπέργηρους ανασφάλιστους. Ξεκινούν από τους εργαζόμενους στα σκουπίδια να ξηλώνουν τα Βαρέα και ανθυγιεινά.

Η νέα φοροκαταιγίδα, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και στις τιμές μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά «αλληλεγγύης» που ενσωματώνεται στη φορολογία για να μονιμοποιηθεί αποτελειώνουν το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων.  Παιδεία υγεία …..Κόκκινα δάνεια και κατασχέσεις 1ης κατοικίας.

Απαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες ΕΝΦΙΑ βάζουν στα μικρά ενοικιαζόμενα απαλλάσσονται μεγαλοξενοδόχοι.  Απαλλαγές στα ανταποδοτικά … Γι’ αυτούς δουλεύουν…

Συναδέλφισσα, συνάδελφε «οι μάσκες έπεσαν». Το παραμύθι των «ισοδυνάμων» και της «διαπραγμάτευσης» ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Μην περιμένεις να ισοπεδώσουν κι άλλο τη ζωή σου, για να αντιδράσεις.

Μην αποδέχεσαι τις φρούδες ελπίδες που μοιράζουν, ότι με την καπιταλιστική ανάκαμψη θα επανέλθουν μισθοί και δικαιώματα. Σου κρύβουν σκόπιμα ότι προϋπόθεση της όποιας ανάκαμψης είναι οι χαμηλοί μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις, η αφαίρεση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, το παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς, οι ευρωενωσιακής έμπνευσης εργασιακές σχέσεις δουλείας (voucher, πεντάμηνα κλπ), οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, παιδεία, υγεία – πρόνοια η φοροληστεία του λαού για να έχουν κίνητρα και επιδοτήσεις στους βιομηχάνους.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου.

Να τους δώσουμε αποφασιστική απάντηση. Η εργατική – λαϊκή οικογένεια να μη σκύψει το κεφάλι. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι να οργανωθούν στα σωματεία τους, να πάρουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, σε συγκεντρώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Nα σπάσει το κλίμα απογοήτευσης, ο φόβος στους τόπους δουλειάς, η στάση ανοχής  απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Nα σηκώσει ανάστημα ο λαός και να μη γονατίζει μπροστά στις πιέσεις και στη μοιρολατρία, στην αποδοχή του «μικρότερου κακού» Να μην περάσουν η απογοήτευση και ο συμβιβασμός με την ανέχεια και τα ψίχουλα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τη ζωή – κόλαση που μας ετοιμάζουν. Να δοκιμάσουμε τη δύναμη των αγώνων, της αντίστασης. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα!

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία του Ρεθύμνου, τις οργανώσεις των νέων, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών σε συμπόρευση και  συντονισμό δράσης για δυναμική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο.

 

Τo συλλαλητήριο, που έχουμε μπροστά μας στις  22 Οκτώβρη  και η απεργία

στις 12 Νοέμβρη μπορούν και πρέπει να είναι μαζικά, αγωνιστικά,

για να δώσουμε απάντηση στα βάρβαρα μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize