Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Πανελλαδική πρωτιά: Σαρώνει η Κρήτη με τα ειδυλλιακά ξενοδοχεία πάνω στο κύμα!

Πανελλαδική πρωτιά: Σαρώνει η Κρήτη με τα ειδυλλιακά ξενοδοχεία πάνω στο κύμα!

Το ένα μετά το άλλο σαρώνει τα χρυσά μετάλλια στο τουριστικό μέτωπο η Κρήτη. Μετά το «χρυσό» στις παραλίες με τις 102 γαλάζιες σημαίες για το 2016, το νησί μας έχει να περηφανεύεται για μια ακόμα θεαματική πανελλαδική πρωτιά: έχει τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία, μονάδες δηλαδή πάνω στο κύμα σε όλη τη χώρα! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα στα 5 παραλιακά ξενοδοχεία της χώρας βρίσκεται εδώ στην Κρήτη..

Οι αριθμοί στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούν από μόνοι τους. Μετά από σχετική έρευνα της μηχανής αναζήτησης ξενοδοχείων www.travelmyth.gr, προέκυψε ότι συνολικά στην ελληνική επικράτεια φιγουράρουν δίπλα στην παραλία 2.683 ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων οι περισσότερες βρίσκονται στα ελληνικά νησιά και λιγοστές στις ακτές της ηπειρωτικής χώρας.

Εδώ, στη συγκεκριμένη κατηγορία, η Κρήτη έσπασε όλα τα.. κοντέρ! Όπως διαπιστώθηκε συγκεκριμένα στην έρευνα, τα πρωτεία στη λίστα των νησιών με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία κατέχει η Κρήτη, με 568 καταλύματα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Από αυτά, 203 είναι στο νομό Χανίων, 133 στο νομό Ηρακλείου, 124 στο νομό Ρεθύμνου και 108 στο νομό Λασιθίου.

Μπορεί, σε επίπεδο νομών, πρώτος να έρχεται ο νομός Χανίων με 203 ξενοδοχεία πάνω στο κύμα, σε επίπεδο περιοχών όμως πρώτη σε όλη την Κρήτη έρχεται η πόλη του Ρεθύμνου, με 39 ξενοδοχεία δίπλα ακριβώς στη θάλασσα.

Τη δεύτερη θέση, σε επίπεδο χώρας, αλλά με μεγάλη απόσταση από την πρωταθλήτρια Κρήτη, καταλαμβάνει η Κέρκυρα με 193 παραλιακά ξενοδοχεία σε όλο το νησί. Μόνο στον Κάβο, οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες θα βρουν 18 ξενοδοχεία παραλιακά και στην Παλαιοκαστρίτσα άλλα 14 ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας.

Την τριάδα συμπληρώνει το νησί των ιπποτών, η Ρόδος, με 181 ξενοδοχεία, την ώρα που μόνο στο Φαληράκι βρίσκονται 28 ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα.

Την κορυφαία δεκάδα, πίσω από την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, συμπληρώνουν τα εξής νησιά: Νάξος με 116 παραλιακά ξενοδοχεία, Σαντορίνη με 91 παραλιακά ξενοδοχεία, Ζάκυνθος με 79 παραλιακά ξενοδοχεία, Κεφαλονιά με 75 παραλιακά ξενοδοχεία, Θάσος με 68 παραλιακά ξενοδοχεία, Εύβοια με 57 παραλιακά ξενοδοχεία, και Πάρος με 56 παραλιακά ξενοδοχεία.

Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ξεχωρίζουν καθώς βρίσκονται μπροστά σε παραλία, ακόμα και αν υπάρχει ανάμεσα δρόμος, αλλά χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο άλλο κτήριο. Αναγκαία προϋπόθεση για την κατάταξη ενός ξενοδοχείου στην κατηγορία αυτή είναι η παραλία να είναι προσβάσιμη και να ενδείκνυται για κολύμπι. Στην έρευνα έχουν μετρηθεί ξενοδοχεία που είναι διαθέσιμα τουλάχιστον σε ένα από τα μεγαλύτερα site κρατήσεων.

Περιττό βεβαίως να αναφερθεί το πόσο σημαντική είναι αυτή η διάκριση για το νησί μας. Αν η Ελλάδα φημίζεται για το καλοκαίρι της, τότε τα καλύτερα ξενοδοχεία δίπλα στο κύμα είναι ο μεγαλύτερος πόλος έλξης για κάθε τουρίστα. Και αν μη τι άλλο, το να έχεις ως τουριστική περιοχή τα πρωτεία, στο κομμάτι αυτό, και μάλιστα μακράν του δεύτερου, είναι σημαντική υπόθεση για την εδραίωση της Κρήτης στην κορυφή του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη…

Η Travelmyth

Η Travelmyth είναι η εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων που προτείνει τα καλύτερα καταλύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών. Οι χρήστες επιλέγουν βάσει των ενδιαφερόντων τους ανάμεσα σε 47 κατηγορίες, όπως ξενοδοχεία μπροστά στη θάλασσα, μπουτίκ ξενοδοχεία, ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια και ξενοδοχεία για οικογενειακές διακοπές, ενώ προαιρετικά η αναζήτηση μπορεί να περιοριστεί σε κάποια περιοχή ή πόλη…

Η πρώτη δεκάδα

 

* Κρήτη: 568 παραλιακά ξενοδοχεία

* Κέρκυρα: 193

* Ρόδος:181

* Νάξος: 116

* Σαντορίνη: 91

* Ζάκυνθος: 79

* Κεφαλονιά: 75

* Θάσος: 68

* Εύβοια: 57

* Πάρος: 56

Ρεπορτάζ  Μπάμπης Σαββίδης

Νέα Κρήτη

Check Also

Κρήτη – Διεθνής ταξιδιωτικός οργανισμός βράβευσε τα αγαπημένα ξενοδοχεία των πελατών του

tornosnews.gr Τα ξενοδοχεία του Ηρακλείου και του Λασιθίου, που διακρίθηκαν στις προτιμήσεις των πελατών του, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize