Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πάνω από 130 αιτήσεις για 51 θέσεις 8μηνης σύμβασης στο Δήμο Ρεθύμνου

Πάνω από 130 αιτήσεις για 51 θέσεις 8μηνης σύμβασης στο Δήμο Ρεθύμνου

Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα έχουν αναλάβει καθήκοντα για 8 μήνες οι 51 επιτυχόντες στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Δήμου Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Δημήτρη Λελεδάκη οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 130, αφού θα προσμετρηθούν και όσες φτάσουν ταχυδρομικώς με ημερομηνία έως και 16/06/2015.

Το κατεστραμμένο αγροτικό οδικό δίκτυο από τις κακοκαιρίες θα αποκατασταθεί, όπως και ο ηλεκτροφωτισμός, ενώ οι «8μηνίτες» θα επιτρέψουν την αδειοδότηση του μόνιμου προσωπικού.

Από τον Ιούλιο 2015 έως και τον Φεβρουάριο 2016 θα απασχοληθούν:

16 Συνοδοί Απορριμματοφόρων

15 Οδοκαθαριστές

10 Οδηγοί

3 Χειριστές Ανυψωτικών Μηχανημάτων

3 Χειριστές Εκσκαφέων Φορτωτών

2 Ηλεκτρολόγοι Εναερίτες

1 Χειριστής Γκρέιντερ

1 Χειριστής Αγροτικού Μηχανήματος Τρακτέρ

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ αυτές οι προσλήψεις δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς χρηματοδοτούνται μέσω ανταποδοτικών τελών του Δήμου, ωστόσο έχουν επιβαρυνθεί με υπέρμετρη γραφειοκρατία. Η διαδικασία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο που πέρασε από Δημοτικό Συμβούλιο, μετά έλαβε έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στη συνέχεια ήρθε η Κοινή Υπουργική Απόφαση και τέλος η έγκριση του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα να πιάσουν οι επιτυχόντες δουλειά τον Ιούλιο αντί για τον Απρίλιο, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την τουριστική περίοδο.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Δήμου Ρεθύμνου, Δημήτρης Λελεδάκης, καλεί τους ιθύνοντες να αμβλύνουν όλη αυτή τη γραφειοκρατική διαδικασία.

leledakis

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Έπεσαν οι υπογραφές! – Ποιοι δρόμοι ασφαλτοστρώνονται – Ποια σχολεία συντηρούνται στο δήμο Ρεθύμνου

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Έργα «ανάσα» στην περιφέρεια του Δήμου Ρεθύμνου. – Δύο σημαντικές εργολαβίες υπεγράφησαν …

Σχόλια

Font Resize