Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης σχολιάζει τη διένεξη ΥΠΕΘΑ vs Ποτάμι για τους Αγίους στις στολές των στρατιωτικών
Στέλιος Κιαγιαδάκης Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ρεθύμνου Πρόεδρος Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης σχολιάζει τη διένεξη ΥΠΕΘΑ vs Ποτάμι για τους Αγίους στις στολές των στρατιωτικών

 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=UYa0fPQK6Vw[/embedyt]stratos

Στέλιος Κιαγιαδάκης Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ρεθύμνου Πρόεδρος Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης
Στέλιος Κιαγιαδάκης Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ρεθύμνου Πρόεδρος Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης
«Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους» απαντά το ΥΠΕΘΑ
«Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους» απαντά το ΥΠΕΘΑ

Η διαταγή του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους τον προστάτη Άγιο του Σώματος τους, παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου, προκάλεσε την αντίδραση του Ποταμιού αλλά και μια πρωτοφανή απάντηση από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του τονίζει πως «μετά από κάθε «αριστερίζουσα» δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο ‘ποίμνιο’ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν».

Ακόμη, προσθέτει πως «παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της», ενώ καταλήγει αναφέροντας ότι «για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή «σαπάκια», την αναπαλαίωση των οποίων η Κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας Άγιος ραμμένος στην στολή, ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση…».

Η τοποθέτηση του Ποταμιού και συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Δανέλλη, προκάλεσε την απίστευτη απάντηση του ΥΠΕΘΑ, το οποίο τονίζει πως «η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό».

Ανταπαντώντας με νέα ανακοίνωσή, το Ποτάμι αναφέρει ότι εύχεται να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους, τους άγιους προστάτες «του νέου καθεστώτος». Βοήθειά μας.

Η πλήρης δήλωση του κ. Δανέλλη έχει ως εξής:

Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στην στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (δηλαδή τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου.

Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε «αριστερίζουσα» δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο «ποίμνιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν.
Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή «σαπάκια», την αναπαλαίωση των οποίων η Κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας Άγιος ραμμένος στην στολή, ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση…

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

ypetha

Check Also

Ράπτη, Μιχελάκης και Νυφούδης μπαίνουν στη Βουλή – Αντικαθιστούν τους βουλευτές της ΝΔ που παραιτήθηκαν

iefimerida.gr Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές της ΝΔ που είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize