“Ο πολιτισμός να αποτελέσει την διέξοδο από την οικονομική κρίση”

Μια ευχάριστη έκπληξη έζησαν σήμερα το πρωί όσοι έτυχε να βρίσκονται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Το συνέδριο για τον 16ο αιώνα στην Ενετοκρατούμενη Κρήτη, συνέχισε τις εργασίες του, περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου με ξενάγηση στα μνημεία της εποχής των Ενετών στο νησί.

Ψυχή της διοργάνωσης είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, Ερατοσθένης Καψωμένος, ο οποίος μας προτρέπει, αντίστοιχα με την Αναγέννηση που έζησε η Κρήτη και η Ευρώπη κατά την εποχή των Ενετών, έτσι και τώρα να στραφεί το ενδιαφέρον των πολιτικών στον πολιτισμό ως διέξοδο στα σύγχρονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας και όχι το ανάποδο, όπως συμβαίνει.

Ο Ερατοσθένης Καψωμένος, Πρόεδρος Εταιρείας Κρητικών Σπουδών - Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ο Ερατοσθένης Καψωμένος, Πρόεδρος Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στη διοργάνωση συμμετέχει και η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης, η οποία δια στόματος του μέλους της, Κώστα Σαββάκη, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να διασώζει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

Ο Κώστας Σαββάκης, Μέλος Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων
Ο Κώστας Σαββάκης, Μέλος Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων

xenagisi enetiki palia poli (1) xenagisi enetiki palia poli (2) xenagisi enetiki palia poli (3) xenagisi enetiki palia poli (4) xenagisi enetiki palia poli (5) xenagisi enetiki palia poli (6) xenagisi enetiki palia poli (7) xenagisi enetiki palia poli (8) xenagisi enetiki palia poli (9)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize