Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ο Μανώλης Συντυχάκης στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου

Ο Μανώλης Συντυχάκης στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Ηρακλείου Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης συμμετείχε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και συζήτησε ειδικά το ζήτημα της παραγωγής και της διακίνησης τσικουδιάς, το θέμα των ανταγωνισμών που αναπτύσσονται μέσα αλλά και έξω από το κλάδο και την επιδίωξη των βιομηχάνων για το αποκλειστικό δικαίωμα συγκέντρωσης της παραγωγής και διάθεσης του προϊόντος στα χέρια τους.

Μια τέτοια εξέλιξη θα πλήξει τους φτωχούς αμπελουργούς που παράγουν τσίπουρο και τσικουδιά, ενώ θα τινάξει στα ύψη την τιμή αυτών των προϊόντων στην αγορά, πλήττοντας άγρια τους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, όχι μόνο μένουν άθικτοι οι διακινητές – λαθρέμποροι, οι οποίοι έχουν πλουτίσει από τη διακίνηση «χύμα» τσίπουρου και τσικουδιάς, αλλά προσφάτως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους ευνόησε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απαλλάσσοντας τους από πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί λόγω λαθρεμπορίου και τελωνειακών παραβάσεων.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, που είναι υπεύθυνη για το σύνολο των προβλημάτων που πλήττει τους αγρότες παραγωγούς και ειδικά τους μικρομεσαίους και σημείωσε, ότι από την πλευρά του ΚΚΕ θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για την στήριξη της παραγωγής και της προστασίας ενός αγροτικού παραδοσιακού προϊόντος, με υψηλά ποιοτικά στοιχεία και προσιτή για το λαό τιμή.

syntixakis

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κρήτη καταγγελία – Άλλο οι υδρογονάνθρακες και άλλο οι γερμανικές αποζημιώσεις;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ : Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο η …

Σχόλια

Font Resize