Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΗΡΑΚΛΕΙΟ / ΟΧΙ από το Δήμο Μαλεβιζίου στις ΒΑΠΕ

ΟΧΙ από το Δήμο Μαλεβιζίου στις ΒΑΠΕ

Κάθετα αντίθετη η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου στις σχεδιαζόμενες ΒΑΠΕ στο Μαλεβίζι

mamoulakis kostasΤην έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου στα προωθούμενα σχέδια εγκατάστασης ΒΑΠΕ των εταιρειών Κοπελούζου και ΤΕΡΝΑ, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, έχει  ταχθεί ενάντια στην υλοποίηση οποιουδήποτε έργου ΑΠΕ στα όρια του Δήμου, εάν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. αλλά και εάν δεν έχει προηγηθεί ευρεία κοινωνική διαβούλευση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Από το 2012 επίσης, είχε αποστείλει σκληρή επιστολή σε όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες (Αρ. πρωτ. 21251 – 23/7/2012) στην οποία επεσήμανε ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να προβεί σε μονομερείς ενέργειες που δεν συνάδουν με το σχεδιασμό και τη βούληση του λαού του Μαλεβιζίου.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η εγκατάσταση τέτοιων ΒΑΠΕ στις περιοχές του δήμου μας που αναφέρονται στα σχέδια των εταιρειών, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Πρόκειται για ένα έγκλημα απέναντι στη φύση και την κοινωνία μας και τέτοιες απαξιωτικές και αποικιοκρατικές πρακτικές που υποβαθμίζουν την πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά, αλλά και το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας, θα μας βρουν απέναντι. Ελπίζω κι εύχομαι, να πρυτανεύσει η λογική».

Ματθαίος Καπετανάκης

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για τον θάνατο του Γεωργίου Βίστη

Συνήλθε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, έπειτα από την αναγγελία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *