Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Οι τραγικές παραλείψεις και τα λουλούδια εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο Πλάτωνας

Οι τραγικές παραλείψεις και τα λουλούδια εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο Πλάτωνας

Την κακιά στιγμή που στέρησε τόσο νωρίς τη ζωή από τον άτυχο Πλάτωνα Χειμωνάκη θυμίζουν τα άνθη και τα κεριά που έχουν σβήσει όπως ο ανήλικος που έβαψε με το αίμα του τον περιφερειακό δρόμο του Ρεθύμνου.

Το αίμα αφαιρέθηκε όσο ήταν εφικτό, όμως η σήμανση παραμένει σποραδική και ελλιπής, ενώ οι διαβάσεις που θα έπρεπε να υποδεικνύουν τα σημεία για ασφαλή διέλευση των πεζών στον πολυσύχναστο δρόμο, αγνοούνται. Οι αντικανονικές προσπεράσεις γίνονται σωρηδόν, όμως ούτε καν διαγράμμιση δεν υπάρχει στο οδόστρωμα..

platonas xeimonakis troxaio (1)

Ο Πλάτωνας πέταξε πρόωρα για τη γειτονιά των αγγέλων πριν προλάβει να ανοίξει τα φτερά του. Ένας νεαρός ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός μέσα από την ενασχόλησή του με την κρητική μουσική παράδοση και το ποδόσφαιρο. Ο πόνος και ο θρήνος ανείπωτος σε όλο το νησί που υποφέρει βαρύ φόρο αίματος, ιδιαίτερα όταν χάνονται τόσο νεαρές ανθρώπινες ζωές.

platonas xeimonakis troxaio (4)

platonas xeimonakis troxaio (5)

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής, Γιώργος Καραβιώτης, είχε χάσει τον αδερφό του σε τροχαίο δυστύχημα σε παιδική ηλικία, αλλά τον συνοδεύουν πάντα οι δύσκολες μνήμες μιας απώλειας που δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τους γονείς του που έπρεπε να σταθούν όρθιοι και δυνατοί.

Ως Πρόεδρος της Τροχοπρόληψης Ρεθύμνου, επισημαίνει το πόσο σημαντικό είναι να παραμένει η προσοχή στην οδήγηση και μόνο, να βοηθά η πολιτεία στο μέγιστο βαθμό για την αποφυγή των τροχαίων και η σωστή παιδεία να καταρρίπτει τα λανθασμένα πρότυπα και νοοτροπία.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

platonas xeimonakis troxaio (2)

platonas xeimonakis troxaio (3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize