Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Οι προθεσμίες για τη δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς με μειωμένα κονδύλια από ΕΣΠΑ

Οι προθεσμίες για τη δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς με μειωμένα κονδύλια από ΕΣΠΑ

Από τα 200 εκατομμύρια ευρώ πανελλαδικά έπεσε στα 184 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, όμως στην Κρήτη η μείωση του προϋπολογισμού είναι δυσανάλογη σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρεθύμνου, Γρηγόρη Τσιομπίκα, από τα 12 εκατομμύρια ευρώ στα 9,2 εκατομμύρια ευρώ.

Για να φιλοξενηθεί κάποιο βρέφος ή νήπιο δωρεάν, θα πρέπει το εισόδημα των γονιών να μην ξεπερνά τις 30.000 ευρώ και η μητέρα να μην εργάζεται στο Δημόσιο ή σε Ο.Τ.Α. Στις 3 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής αίτησης ηλεκτρονικά στην ΕΕΤΑ. Στις 4 Αυγούστου θα δημοσιοποιηθούν οι διαθέσιμες ανά περιοχή δομές και από τις 5 έως και τις 17 Αυγούστου θα μπορούν να γίνουν αιτήσεις σε 5 παιδικούς σταθμούς αντί για 3 που ίσχυε πέρυσι.

Τα αποτελέσματα θα καθυστερήσουν φέτος. 13 με 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει η οριστική επιλογή, όμως όσοι δεν δικαιούνται συμμετοχής στο δωρεάν πρόγραμμα, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα είναι έτοιμοι από 1ης Σεπτεμβρίου να υποδεχθούν τα παιδιά τους.

Ο Γρηγόρης Τσιομπίκας τονίζει τη σημασία να γίνουν το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι περισσότερες δυνατόν θέσεις. Τα τροφεία θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα, η μισθοδοσία το προσωπικό και την εργασία των 28 περυσινών συν 9 ατόμων που ζητά φέτος ο Δήμος Ρεθύμνου.

paidikoi stathmoi (1) tsiompikas paidikoi stathmoi (4) paidikoi stathmoi (3) paidikoi stathmoi (2)

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ανοίγει η στρόφιγγα για ΑΕΙ και ΤΕΙ με νέο φορέα για φοιτητική σίτιση και εστίες

news247.grΕνίσχυση ΑΕΙ και ΤΕΙ με 1.500 νέους επιστήμονες, δρομολόγηση συνεργειών μεταξύ των Ιδρυμάτων, αλλά και …

Σχόλια

Font Resize