Αρχική / Travel / Οι εξελίξεις στον κλάδο Επισιτισμού – Τουρισμού διαπιστώσεις, προβλήματα και προοπτικές για την οικονομία και το εργατικό δυναμικό

Οι εξελίξεις στον κλάδο Επισιτισμού – Τουρισμού διαπιστώσεις, προβλήματα και προοπτικές για την οικονομία και το εργατικό δυναμικό

imerida episitismos tourismos

Μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και σε συνέχεια της συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, πραγματοποιήθηκε 2ημερίδα το περασμένο Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης , Ρόδου, Σύρου, Χίου, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου , Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού και του Προεδρείου της Γ.Σ.Ε.Ε με θέμα: Οι εξελίξεις στον κλάδο Επισιτισμού – Τουρισμού διαπιστώσεις, προβλήματα και προοπτικές για την οικονομία και το εργατικό δυναμικό.
Στην συγκεκριμένη 2ημερίδα αναδείχτηκαν τα μείζον ζητήματα που αφορούν τον Επισιτισμό – Τουρισμό όπως μαύρη ανασφάλιστη εργασία, μαύρη μαθητευόμενη εργασία η αντιμετώπιση της οποία μπορεί να επιφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας, το ζήτημα των all inclusive η αντιμετώπιση του οποίου θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην εν γένει οικονομία καθώς και μια σειρά εργασιακών ζητημάτων όπως υποχρεωτικότητα ΣΣΕ, πιστοποίησης επαγγέλματος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σύνθεση προσωπικού στα Ξενοδοχεία, στελέχωση σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων κ.α.
Η 2ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ το οποίο μέσω των επιστημονικών συνεργατών του θα ανακοινώσει με επιστημονική προσέγγιση τόσο τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν τα παραπάνω προβλήματα όσο και τα αποτελέσματα – συμπεράσματα της 2ημερίδας.
Τόσο το ΕΚΗ όσο και το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου θα προχωρήσει σε νέες πρωτοβουλίες με σκοπό την άσκηση πίεσης στην νέα Κυβέρνηση με βάση τα αποτελέσματα της παραπάνω 2ημερίδας για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, που σκοπό έχει την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων στον χώρο του Επισιτισμού – Τουρισμού καθώς και για την ανάπτυξη της εν γένει οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ο Σωκράτης Βαρδάκης χαιρετίζει την Διημερίδα για τα Φυτοφάρμακα 

    Αναγνωρίζοντας την σημαία που έχει για την υγεία παραγωγών και καταναλωτών η μακροχρόνια …

Σχόλια

Font Resize