Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Οικονομικά έκθετος στους εργολάβους των νεοαναγειρόμενων σχολείων ο Δήμος Ρεθύμνου

Οικονομικά έκθετος στους εργολάβους των νεοαναγειρόμενων σχολείων ο Δήμος Ρεθύμνου

Παράταση της σύμβασης αναμένεται να ζητήσουν οι εργολάβοι των νέων σχολείων σε Ατσιπόπουλο μέχρι τα μέσα Οκτώβρη και σε Σφακάκι μέχρι τα τέλη του έτους, επειδή εξαιτίας της τραπεζικής αργίας το ΕΣΠΑ έχει παγώσει, όπως και οι πληρωμές τους με αποτέλεσμα να έχουν μείνει πίσω οι εργασίες αποπεράτωσης των νέων σχολικών μονάδων.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου, θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Νικηφόρου Φωκά η Επιτροπή Παιδείας επί του θέματος για να διαχειριστεί κυρίως την πιθανότητα να καταστεί οικονομικά έκθετος προς τους εργολάβους, ο Δήμος  Ρεθύμνου που έχει συνάψει τις σχετικές συμβάσεις με τους εργολάβους, εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση για την έλλειψη χρηματοδότησης και κληθεί να καταβάλει την επιπρόσθετη δαπάνη εξαιτίας της παύσης εργασιών.

Το δημοτικό σύστημα ευελπιστεί όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής και σε τμηματική παράδοση των κτιρίων για να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν παρά τις δυσκολίες για να αποφευχθούν και οι ενδεχόμενοι βανδαλισμοί.

nea sxoleiasxoleio atsipopoulo

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κρήτη: Αμάρι, Σητεία και Ελούντα θα δουν ιδιωτικές επενδύσεις σχεδόν 1 δισ. ευρώ!

Το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) είναι το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο τέτοιου τύπου που υλοποιείται αυτή …

Σχόλια

Font Resize