Αρχική / NEWS VIDEOS / Οδοιπορικό εκπαιδευτικής διαμαρτυρίας – «Τα σχολεία μας είναι κατώτερα της πόλης»

Οδοιπορικό εκπαιδευτικής διαμαρτυρίας – «Τα σχολεία μας είναι κατώτερα της πόλης»

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ik5ATNy6t3U[/embedyt]

Με λεωφορεία που ξεκίνησαν από Φουρφουρά και Σύβριτο Αμαρίου, από Σπήλι και Κοξαρέ Αγίου Βασιλείου και από Πάνορμο Μυλοποτάμου, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ανηφόρησαν στην εσχατιά του νομού Ρεθύμνου, τα Ανώγεια, για να διαμαρτυρηθούν επειδή ακόμη δεν λειτουργούν κανονικά τα σχολεία. Ματώνει καθημερινά το σχολικό πρόγραμμα στο νομό με την αιμορραγία 1850 διδακτικών ωρών κάθε εβδομάδα εξαιτίας της έλλειψης 55 καθηγητών στη Δευτεροβάθμια και άλλων τόσων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση συν 47 κενά στην παράλληλη στήριξη, τα τμήματα ένταξης και την ειδική αγωγή. Πρώτη στάση το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα στο Πάνορμο το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην ατυχία του..

Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα στο Γενικό Λύκειο Περάματος τα πράγματα κάθε άλλο παρά καλύτερα είναι, με τα εκπαιδευτικά κενά να στοιχίζουν στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εάν δεν καλυφθούν σύντομα. Εδώ έγινε το πρωί ζωντανή σύνδεση με πανελλαδικό τηλεοπτικό δίκτυο, ίσως έτσι να εισακούσθηκε πιο αποτελεσματικά η εκπαιδευτική κατάντια του νομού.

Ίδια και χειρότερη η κατάσταση στα δύο ΕΠΑΛ της πόλης του Ρεθύμνου και σε αυτό του Γαράζου Μυλοποτάμου. Στα ΕΠΑΛ λείπουν και βιβλία εκτός από καθηγητές, ενώ γίνονται μαθήματα ακόμη και στο προαύλιο λόγω έλλειψης αιθουσών.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δίνει τελευταία περίοδο ανοχής και εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, οι διεκδικήσεις θα γίνουν στο δρόμο με κινητοποιήσεις, ενώ η Ένωση Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου, ανέδειξε την ανάγκη σύστασης Ένωσης που θα καλύπτει το σύνολο του νομού.

Υπήρξε και πολιτική παρέμβαση από τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, ο οποίος μετέφερε στο κοινοβούλιο με επίκαιρη ερώτηση τα εκπαιδευτικά ζητήματα του νομού Ρεθύμνου.

odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (1) odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (10) odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (9) odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (3)odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (8) odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (7) odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (6) odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (5) odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (4) odoiporiko ekpaideutikis diamartirias (2)

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κρήτη: “Ξεκίνα να φύγουμε γιατί θα μας κλείσουν το σπίτι” – Τι λένε πατέρας και γιος για την δολοφονία του 23χρονου κτηνοτρόφου

zarpanews.gr Για τις 12 Ιουνίου διεκόπη η δίκη για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ έξι μελών …

Σχόλια

Font Resize