Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / «Να γίνουν οι διορισμοί που απαιτούνται, όχι αυτοί που προβλέπονται από το Υπουργείο παιδείας»

«Να γίνουν οι διορισμοί που απαιτούνται, όχι αυτοί που προβλέπονται από το Υπουργείο παιδείας»

Χειρότερη από ποτέ προβλέπουν την έναρξη στης σχολικής περιόδου τόσο για την Πρωτοβάθμια, όσο και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο Γιώργος Τρούλης (Πρόεδρος Συλλόγου Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου) και η Δέσποινα Νικολάου (Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ρεθύμνου)αντίστοιχα.

Δεν αποκλείει, η Δέσποινα Νικολάου,  το ενδεχόμενο με το πρώτο κουδούνι τον Σεπτέμβρη να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί, εάν δεν γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να αποκατασταθεί το ωράριο διδασκαλίας προς όφελος του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας που απειλείται με διάλυση.

Σε 25.000 εκτιμώνται τα κενά στην εκπαίδευση, ενώ υπολογίζεται να γίνουν μόλις 3.500 προσλήψεις με προτεραιότητα στην κάλυψη κενών της Ειδικής Αγωγής και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Γιώργος Τρούλης, καλεί την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τις προσλήψεις που απαιτούνται και όχι όσες υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας, εκτιμώντας ότι η καθυστέρηση των υπηρεσιακών μεταβολών και η οικονομική αστάθεια, δυσχεραίνουν τις εξελίξεις ακόμα και στην Παιδεία.

troulis

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο – Λείπουν βασικές ειδικότητες από το Λύκειο Περάματος – Στο 1ο περιφερειακό Πειραματικό μετατρέπεται το Γυμνάσιο Γαράζου

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Με έναν μαθηματικό και αυτόν εδώ και μία μόλις εβδομάδα λειτουργεί …

Σχόλια

Font Resize