Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΝΑΙ σε όλα τα νήπια, ΟΧΙ σε πολλά βρέφη 18-30 μηνών για την φιλοξενία τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΝΑΙ σε όλα τα νήπια, ΟΧΙ σε πολλά βρέφη 18-30 μηνών για την φιλοξενία τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τις 550 έφτασαν οι αιτήσεις για φιλοξενία νηπίων και βρεφών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ρεθύμνου. Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γρηγόρης Τσιομπίκας, θεωρεί ότι θα καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες φιλοξενίας νηπίων, όχι όμως και των βρεφών 18-30 μηνών, όπου η ζήτηση είναι υπερδιπλάσια της προσφοράς.

tsiompikas

Από 350 σε τουλάχιστον 480, εκτιμά ότι θα αυξηθούν τα παιδιά που θα φιλοξενήσουν οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ρεθύμνου, όμως όλα εξαρτώνται από την έγκαιρη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ώστε να μην χαθούν 28 θέσεις εργασίας στις δομές του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρεθύμνου, αλλά «ει δυνατόν» να εξοικονομηθούν περισσότερες.

Τα νέα τμήματα σε Ατσιπόπουλο Νικηφόρου Φωκά, Λούτρα Αρκαδίου και Μασταμπά Ρεθύμνου, μαζί με το υφιστάμενο στην Επισκοπή Λαππαίων θα βοηθήσουν την κατάσταση ισότιμα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Μητροπολιτικού Δήμου, αρκεί να ανοίξει η στρόφιγγα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

paidikoi stathmoi (1) paidikoi stathmoi (2)

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κρήτη – «Βόμβα» στα ταμεία του δήμου – Η περιφέρεια ζητά πίσω 725 χιλ. ευρώ

hxonews.gr Η χρηματοδότηση που δόθηκε για την επέκταση του πολιτιστικού κέντρου Μελίνα, χρησιμοποιήθηκε για την …

Σχόλια

Font Resize