Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΝΑΙ σε όλα τα νήπια, ΟΧΙ σε πολλά βρέφη 18-30 μηνών για την φιλοξενία τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΝΑΙ σε όλα τα νήπια, ΟΧΙ σε πολλά βρέφη 18-30 μηνών για την φιλοξενία τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τις 550 έφτασαν οι αιτήσεις για φιλοξενία νηπίων και βρεφών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ρεθύμνου. Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γρηγόρης Τσιομπίκας, θεωρεί ότι θα καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες φιλοξενίας νηπίων, όχι όμως και των βρεφών 18-30 μηνών, όπου η ζήτηση είναι υπερδιπλάσια της προσφοράς.

tsiompikas

Από 350 σε τουλάχιστον 480, εκτιμά ότι θα αυξηθούν τα παιδιά που θα φιλοξενήσουν οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ρεθύμνου, όμως όλα εξαρτώνται από την έγκαιρη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ώστε να μην χαθούν 28 θέσεις εργασίας στις δομές του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρεθύμνου, αλλά «ει δυνατόν» να εξοικονομηθούν περισσότερες.

Τα νέα τμήματα σε Ατσιπόπουλο Νικηφόρου Φωκά, Λούτρα Αρκαδίου και Μασταμπά Ρεθύμνου, μαζί με το υφιστάμενο στην Επισκοπή Λαππαίων θα βοηθήσουν την κατάσταση ισότιμα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Μητροπολιτικού Δήμου, αρκεί να ανοίξει η στρόφιγγα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

paidikoi stathmoi (1) paidikoi stathmoi (2)

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

15 εκατομμύρια ευρώ και πρόσληψη επιπλέον 100 υπαλλήλων στην Creta Farms από το Σχέδιο Γιούνκερ

tanea.grΗ χρηματοδότηση αυτή συνέβαλε στην πρόσληψη επιπλέον 100 υπαλλήλων από την εταιρεία Η συνολική χρηματοδότηση …

Σχόλια