Νέα σχολεία δήμου Ρεθύμνου: Με πόσους μαθητές και καθηγητές; – Με τα κενά στην ειδική αγωγή;

Θα λειτουργήσουν πάση θυσία φέτος τα 4 νέα σχολεία στο Δήμο Ρεθύμνου, που έπρεπε από τον περασμένο Σεπτέμβρη να έχουν δεχθεί τους μαθητές τους.

Δήμος, Περιφέρεια και τοπική Εκκλησία συνεργάζονται ώστε να τοποθετηθεί ο ελάχιστος απαραίτητος εξοπλισμός για τη λειτουργία των πρώτων τάξεων, ενώ ο εξοπλισμός από το Υπουργείο Παιδείας, αναμένεται κατόπιν εορτής στα τέλη Σεπτέμβρη και αν, οπότε θα χρησιμοποιηθεί για τις υπόλοιπες τάξεις που θα δεχθούν μαθητές το 2017.

Την ίδια ώρα, αποστέλλονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλα τα στοιχεία που αφορούν κενά στο σύνολο της ειδικής αγωγής, με αφορμή και την πρόσφατη ίδρυση νέου Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Ρέθυμνο.

Με 180 μαθητές στο γυμνάσιο και 180 στο λύκειο θα λειτουργούν τα νέα σχολεία στο Σφακάκι στην πλήρη ανάπτυξή τους και με 220 στο γυμνάσιο και 180 στο λύκειο, τα αντίστοιχα στο Ατσιπόπουλο. 9 οργανικές θέσεις καθηγητών δόθηκαν στο Αρσάνειο Γυμνάσιο και 4 στο Αρσάνειο Λύκειο, ενώ στο Γυμνάσιο Ατσιποπούλου υπηρετούν ήδη 20 καθηγητές. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέα Ταξάκη, αρχές Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν και οι διευθυντές στις θέσεις τους.

Για τον εξοπλισμό των νέων σχολείων το Υπουργείο θα αποστείλει μόνο θρανία και καρέκλες κι αυτό μετά το πρώτο κουδούνι. Δήμος, Περιφέρεια και τοπική Εκκλησία φροντίζουν για τον λοιπό εξοπλισμό,  αναφέρει ο αντιδήμαρχος παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής, όπως και για τη συντήρηση παλιών θρανίων και καρεκλών που θα χρειαστούν για τα πρώτα τμήματα που θα λειτουργήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου απέστειλε στην Αθήνα εκτιμήσεις για τα συνολικά κενά στην Ειδική Αγωγή, δηλαδή για το ΕΕΕΕΚ, το ΚΕΔΔΥ, την παράλληλη στήριξη, τα τμήματα ένταξης και το νεοϊδρυθέν Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

arsaneio-gymnasio-lykeio-1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize