Αρχική / NEWS VIDEOS / Μόνο η πολιτική σταθερότητα δεν εξασφαλίζει την επίτευξη σταθερών θετικών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης
Βαγγέλης Μανιουδάκης Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

Μόνο η πολιτική σταθερότητα δεν εξασφαλίζει την επίτευξη σταθερών θετικών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=dSBAorAUFmo[/embedyt]
Σε χαμηλά επίπεδα παρόμοια με εκείνα του 4ου τριμήνου του 2012 παραμένει ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, παρά τη βελτίωση που καταγράφηκε το Σεπτέμβριο. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα βασικός παράγοντας για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος είναι η αποφυγή εκπλήξεων και η άρση της αβεβαιότητας τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό πεδίο. Η πολιτική σταθερότητα – και μόνο αυτή – δεν εξασφαλίζει την επίτευξη σταθερών θετικών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης.
Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η αποτελεσματικότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. Αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει τη μεγάλη πρόκληση της επιτυχούς εφαρμογής (και βελτίωσης) ενός προγράμματος οικονομικής προσαρμογής (του 3ου κατά σειρά τα τελευταία 5 χρόνια) με απώτερο στόχο την ανάκαμψη και την ομαλή επάνοδο στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.
Η πορεία των θεμελιωδών μεγεθών της οικονομίας (επίπεδο παραγωγικότητας, προοπτικές αύξησης του πλούτου και πραγματικές αποδόσεις των επενδύσεων σε φυσικό κεφάλαιο, αποτελεσματικότητα στη χρήση των παραγωγικών πόρων, χρονική συνέπεια και αξιοπιστία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής και ποιότητα θεσμών) η οποία θα κριθεί και συνακολούθως θα επιβραβευτεί ή θα αποδοκιμαστεί από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.
Βαγγέλης Μανιουδάκης Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου
Βαγγέλης Μανιουδάκης Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου
Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ο Γιάννος Γραμματίδης στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος …

Σχόλια

Font Resize