Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Με πολιτικό μνημόσυνο τίμησε η Τ.Ε Ρεθύμνου του ΚΚΕ την μνήμη της σ. Αθηνάς Γιανναράκη

Με πολιτικό μνημόσυνο τίμησε η Τ.Ε Ρεθύμνου του ΚΚΕ την μνήμη της σ. Αθηνάς Γιανναράκη

Με πολιτικό μνημόσυνο (εκδήλωση τιμής και μνήμης) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/10/2015 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ρέθυμνου, η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ, τίμησε την ανιδιοτελή προσφορά της σ Αθηνάς Γιανναράκη στους ταξικούς αγώνες της εργατικής τάξης.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου του 2015 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο της. Η σ. Αθηνά Γιανναράκη, γέννημα θρέμμα των Περιβολίων, υπήρξε πρωτοπόρα αγωνίστρια του λαϊκού κινήματος, ακριβώς επειδή ήταν κομμουνίστρια.

Τον τίτλο αυτό, η σ. Αθηνά, τον κατέκτησε σε όλα τα πεδία του αγώνα. Σαν συνδικαλίστρια και μέλος της διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Περιβολίων, στο κίνημα ειρήνης, στο σύλλογο γυναικών, όπου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συλλόγου στο Ρέθυμνο. Η ζωή της ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, που υπηρέτησε επί 30 και πλέον χρόνια. Η Αθηνά πολέμησε την αστική πολιτική, όπως και αν εκφραζόταν, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, στο κίνημα ειρήνης. Άντεξε, δε λύγισε, με πολλές θυσίες σε αυτή τη μεγάλη πορεία.

Άνθρωπος βαθιά λαϊκός, έμεινε προσηλωμένη στο δίκιο του λαού και πάλεψε για αυτό με κάθε μέσο στις δοσμένες συνθήκες. Πίστευε με ζήλο πως η ζωή των ανθρώπων ομορφαίνει μόνο μέσα από τον αγώνα για να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Την ομιλία έκανε ο Κώστας Σταυρουλάκης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά:

« Στο πρόσωπο της σ Αθηνάς τιμάμε όλους τους κομμουνιστές που σφράγισαν ανεξίτηλα την πορεία του ΚΚΕ, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που κράτησαν το Κόμμα ψηλά, που με την δράση και τους αγώνες τους βοήθησαν να ρίξουν βαθιές ρίζες μέσα στην εργατική τάξη και τον λαό»…

« Η ζωή της Αθηνάς εμπνέει και αναδεικνύει την αστείρευτη λαϊκή δύναμη και πρωτοβουλία, όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να γίνει αυτός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να παλέψει και να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν, να πάρει την εξουσία»

«Μας στερεώνουν την πεποίθηση ότι οι αγώνες που έδωσαν η συντρόφισσα Αθηνά και οι εκατοντάδες γνωστοί και άγνωστοι κομμουνιστές θα στεφθούν τελικά με επιτυχία σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ο κόσμος της δουλειάς θα διαφεντεύει τις τύχες του και τον πλούτο που παράγει.»

Συντρόφισσα Αθηνά,

«οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά μένει», όπως έλεγε και ο σύντροφος Χαρίλαος. Το ΚΚΕ έμπειρο και ατσαλωμένο είναι αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή, για να φουντώσει η σπορά, να δώσει καρπούς. Ένα ισχυρό ΚΚΕ που πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, για τη δημιουργία της λαϊκής στρατιάς που αντιστέκεται και διεκδικεί την εξουσία.»

 

Τον λόγο πήραν και άλλοι σύντροφοι και συναγωνιστές της Αθηνάς ενώ υπήρξε και απαγγελία ποιημάτων από την ΚΝΕ.

Ρέθυμνο 17 Οκτ 2015

Η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ

politiko mnimosino athina giannaraki (2)politiko mnimosino athina giannaraki (1)

 

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Το δυναμικό παρών έδωσε και φέτος το Ατσιπόπουλο

Την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στους Τάφους των Βενιζέλων, στον προφήτη Ηλία Ακρωτηρίου, το …

Σχόλια

Font Resize