Αρχική / FreeTime / Με θεατρική παράσταση υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποχαιρετά τη σχολική περίοδο το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

Με θεατρική παράσταση υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποχαιρετά τη σχολική περίοδο το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

Με τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σε διασκευή, θα αποχαιρετίσει τη φετινή σχολική περίοδο το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Το έργο παρουσιάζει αρκετές αναλογίες με την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και των πολιτών της, 2,5 περίπου χιλιάδες χρόνια μετά, σύμφωνα με την εκπαιδευτικό Πόλυ Παπαδοπούλου.

papadopoulou polu

Ο θεατρικός όμιλος του Πειραματικού εμπνεύστηκε και αξιοποίησε τα χορικά του Αριστοφάνη στις Εκκλησιάζουσες αποδίδοντάς τα με στίχους που συνέταξαν με βάση σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου εξ ου και ο τίλος της παράστασης: Εκκλησιάζουσες.. σαν παλιό σινεμά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι 20 μαθητές – ηθοποιοί του Πειραματικού Γυμνασίου μαζί με τους 2 συν 2 μαθητές – μουσικούς του Πειραματικού Γυμνασίου και του Πειραματικού Λυκείου, επέδειξαν μεγάλο ζήλο για τις πρόβες που πραγματοποιούνταν εκτός σχολικού ωραρίου τα Σάββατα, σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, Άννα Πατεράκη.

pateraki anna

Αποκορύφωμα της συνεργασίας και της ομαδικής εργασίας όλων όσων συνεργάστηκαν για την παράσταση, αποτελεί ότι αύριο Κυριακή στις 9 το βράδυ στο θέατρο Ερωφίλη και το κοινό θα γίνει κοινωνός και συμβάλει στην προσπάθεια, καθώς αντί εισόδου, καλείται να προσφέρει τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο, συμμεριζόμενο στην πράξη το νόημα του έργου.

ekklisiazouses

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 χρόνων από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου «Ερωφίλη» …

Σχόλια

Font Resize