Αρχική / NEWS VIDEOS / Μειωμένα έσοδα στο εμπόριο – Έρχεται αύξηση ανεργίας εξαιτίας υπερεπαγγελματισμού στην εστίαση

Μειωμένα έσοδα στο εμπόριο – Έρχεται αύξηση ανεργίας εξαιτίας υπερεπαγγελματισμού στην εστίαση

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=0OfeNkNQSck[/embedyt]

Η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται όμως εστίαση και εμπόριο παρά το αυξημένο τουριστικό ρεύμα δεν είδαν τις εισπράξεις τους να αυξάνονται ανάλογα. Στον αστερισμό των capital controls που ήρθαν για να μείνουν η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει προβλήματα που δημιουργούν:

1 Τα ποσοστά προμήθειας για τις συναλλαγές μέσω POS και καρτών παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά, υψηλότερα από τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

2 Το κόστος συνδρομής και το επιτόκιο δανεισμού που αφορά στη χρήση πιστωτικών καρτών για τους καταναλωτές είναι πολύ υψηλό.

3 Τα κόστη για τη μεταφορά εμβασμάτων μεταξύ εγχώριων τραπεζών είναι πολύ υψηλά και θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο και να εξαλειφθούν οι χρεώσεις που αφορούν κινήσεις λογαριασμών εντός επαγγελματικών πλαισίων.

Εστιάτορες και έμποροι υπομένουν φορολογικά τα πάνδεινα, την ώρα που οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να ρυθμίσουν αποτελεσματικά τις ασφαλιστικές εισφορές τους και:

4 Τα κόστη για ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι πολύ υψηλά. Όλες οι προμήθειες που σχετίζονται με τη μεταφορά εμβασμάτων από το διαδίκτυο θα πρέπει να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά. Ουσιαστικά, αποθαρρύνεται τόσο η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όσο και η εξοικείωση του πληθυσμού με τις ηλεκτρονικές τραπεζικές διαδικασίες.

5 Εχει δημιουργηθεί ένα στρεβλό πλαίσιο διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων επιταγών, καθώς από τη μια υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν να πληρώσουν, και άλλες που κερδίζουν ρευστότητα και οδηγούν άλλους κλάδους σε ασφυξία.

Οι προβλέψεις των επαγγελματιών είναι αρνητικές για την πορεία της οικονομίας και της ανεργίας και ζητούν δίκαιη ανακατανομή των οικονομικών βαρών, καθώς:

6 Επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με την πιθανότητα κατάσχεσης από το δημόσιο και τις τράπεζες, κεφαλαίων που υπάρχουν στον εταιρικό λογαριασμό, και προορίζονται για την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης. Θα πρέπει να καθιερωθεί ένας μοναδικός ακατάσχετος εταιρικός λογαριασμός, μέσα από τον οποίο θα εξυπηρετούνται οι οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης κεφαλαίων.

7 Εχει επιδεινωθεί ο δείκτης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, καθώς τόσο οι μειωμένοι τζίροι όσο και οι αναβαλλόμενες απαιτήσεις από πελάτες/προμηθευτές (επιταγές, καθυστερήσεις πληρωμών) έχουν μειώσει τη ρευστότητα και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων. Η διευθέτηση των κόκκινων δανείων με σύγχρονα εργαλεία πληροφόρησης και αντικειμενικής αξιολόγησης των οικονομικών δυνατοτήτων των χρεωστών είναι σημαντικός όρος επανεκκίνησης της οικονομίας, σε συνάρτηση ασφαλώς με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης.

Κοσμάς Περπιράκης Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ρεθύμνου
Κοσμάς Περπιράκης Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ρεθύμνου
Χάρης Αυγουστάκης Γραμματέας Συλλόγου Εστίασης Ρεθύμνου
Χάρης Αυγουστάκης Γραμματέας Συλλόγου Εστίασης Ρεθύμνου

palia poli agora

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Μέρκελ εναντίον Τραμπ – Έφυγε ο Αμερικανός πρόεδρος από το G7 στον Καναδά

protothema.gr Διαφώνησαν σε όλα – Έφυγε ο Τραμπ. Η Μέρκελ ανέβασε χαρακτηριστική φωτό στο instagram …

Σχόλια

Font Resize