Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Μεγαλειώδης συγκέντρωση κόσμου και πόρων για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Μεγαλειώδης συγκέντρωση κόσμου και πόρων για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Από τον κατάμεστο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου δόθηκε χθες το βράδυ το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα. Το σύνθημα έδωσαν ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών, ΣΥΝΠΟΛΙΣ και οι Δότες Ζωής.

Η ανταπόκριση ήταν τέτοια που εκτιμάται ότι πάνω από 5.000 ευρώ θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη αναγκών σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό.

Μπορεί το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό να χρειάζεται κάθε χρόνο 18 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του, όμως στην υγεία κάθε ευρώ μετράει.

Η όμορφη βραδιά “άνοιξε” με την Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου που πάντα δίνει το “παρών” με τις νότες αισιοδοξίας της.

dimotikos kipos nosokomeio synpolis dotes zois (1) dimotikos kipos nosokomeio synpolis dotes zois (5)

Το Ρέθυμνο απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι και μπορεί και θέλει. Πάνω από 1.200 άνθρωποι γέμισαν τον Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου για να ενισχύσουν με τον οβολό τους το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΟΛΙΣ, Βαγγέλης Μπεμπής, ανέφερε ότι είναι η 5η συναυλία αλληλεγγύης από τον σύλλογο. Στις τρεις πρώτες συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, που εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαγητό σε 700 ανθρώπους όλων των ηλικιών κάθε μέρα.

Πέρυσι, στην 4η συναυλία συγκεντρώθηκαν 4.000 ευρώ για το ειδικό σχολείο, ενώ φέτος θα δοθεί μια ζωτικής σημασίας τονωτική ένεση στις προμήθειες του νοσοκομείου Ρεθύμνου σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες.

Όπως συστεγάζονται στα γραφεία τους, έτσι και στην εκδήλωση, στο πλευρό του ΣΥΝΠΟΛΙΣ στάθηκαν οι Δότες Ζωής, αφού η υγεία του κάθε ένα συνανθρώπου είναι το πρωταρχικό μέλημα του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, τόνισε η Μαρία Νικολακάκη, από τα ιδρυτικά μέλη της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου, Δότες Ζωής, π. Γιώργος Γαλεράκης, εξήρε τη σημασία του να προσφέρεις στον συνάνθρωπο.

Η φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή του Γιώργου και Νίκου Στρατάκη, αλλά και του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και χάρις την κοινωνική τους ευαισθησία.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

dimotikos kipos nosokomeio synpolis dotes zois (3) dimotikos kipos nosokomeio synpolis dotes zois (2)

Η ομιλία του Βαγγέλη Μπεμπή στο κοινό:

Πέντε Χρόνια ΣΥΝΠΟΛΙΣ

Πέντε χρόνια ΕΚΕΙ για το Ρέθυμνο…

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ, όπως έχετε ενδεχομένως ξανακούσει τα τελευταία έτη, αποτελεί ένα σύλλογο μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό, μη κομματικό, που δημιουργήθηκε για να συνδράμει -στο πλαίσιο πάντα του δυνατού- στη διαμόρφωση, την εξέλιξη, την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς και τη διασφάλιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προβολή της ιστορίας του τόπου.

Αρκετοί Ρεθεμνιώτες θα έχουν γνωρίσει τη συνολική παρουσία του Συλλόγου αυτά τα 5 χρόνια ζωής του μέσα από τις εκδηλώσεις, τις δραστηριότητες και τις αρθρογραφίες μας στον τοπικό Τύπο. Κάποιοι θα μας έχουν μάθει μέσα από τις πολλές συνεργασίες μας με συλλόγους και φορείς του τόπου μας και οι περισσότεροι, ίσως, αναμφισβήτητα μέσα από τις Μεγάλες Συναυλίες Αλληλεγγύης στο Δημοτικό μας Κήπο, που από το 2012 και έπειτα έγιναν «θεσμός». Ένας θεσμός καθιερωμένος, με σκοπό πάντα ιερό, σε εποχές που το κράτος αδυνατεί να βοηθήσει ή απλώς κωφεύει.

Η περίπτωση του Νοσοκομείου της πόλη μας, άλλωστε, είναι χαρακτηριστική. Όταν το αγαθό της υγείας διακυβεύεται και παράλληλα το κράτος μοιάζει να «μην μπορεί» να ανταπεξέλθει, τότε η κατάσταση περνά αυτομάτως στα χέρια των πολιτών. Έτσι, δε θα μπορούσαμε η φετινή συναυλία με το συγκρότημα των αδερφών Στρατάκη -τους οποίους προκαταβολικά υπερευχαριστούμε- να μην αφορά το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας.

Ένα ίδρυμα, το πλέον σημαντικό, που εδώ και ένα και πλέον χρόνο στηρίζεται κατά βάση, δυστυχώς, στη φιλοτιμία συμπολιτών μας, φορέων και συλλόγων που προσφέρουν, υλικά, χρήματα και ό, τι άλλο, ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν τα στοιχειώδη στο νοσοκομείο μας. Όλοι τους είναι αξιέπαινοι, όπως φυσικά και οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου, που δε λυγίζουν μπροστά στο πρόβλημα, συνεχίζοντας με σθένος το καθήκον τους.

Τέτοιες μέρες, λοιπόν, και σε βραδιές σημαντικές σαν και αυτή, μας έρχονται στο μυαλό κάποια λόγια που… γράφτηκαν από μας, για εμάς στο παρελθόν, όχι για να ευλογήσουν τα γένια μας, αλλά για να καταδείξουν απλώς τι πρεσβεύουμε στα χρόνια αυτά της παρουσίας μας στην πόλη και το νομό. Και αυτά είναι τα εξής:

‘‘Βασικό μέλημα των ανθρώπων που έχουν απαρτίσει το Σύλλογο ήταν και είναι η προσφορά στο Ρέθυμνο, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Και προσφορά στο Ρέθυμνο, σημαίνει: προσφορά και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, προσπάθεια για την ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης του τόπου μας, στόχευση στη διασφάλιση και την προβολή της ιστορίας και του τοπικού πολιτισμού, μέριμνα για το φυσικό περιβάλλον, συνεργασία με παραγωγικούς και εθελοντικούς φορείς, «σύζευξη» με όσα άλλα έχουν να κάνουν με αυτό που αποκαλείται «ανιδιοτελής συμμετοχή στα κοινά του τόπου» και φυσικά, προσφορά στον εαυτό σου!!!’’

Περαιτέρω λόγια, νομίζουμε, είναι περιττά…

Σας ευχαριστούμε λοιπόν για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και για τη στήριξή σας τα 5 χρόνια της παρουσίας μας.
Ζητάμε την κατανόηση σας για τυχόν λάθη και παραλήψεις και μην ξεχνάτε οτι είμαστε κομμάτι της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας και γι αυτή και απο αυτή αντλούμε δυνάμεις.

 

 

Ευχαριστούμε,

Όλους τους εθελοντές μας, τους πολιτιστικούς συλλόγους Πρινέ και Γερανίου, τους ανθρώπους του δημοτικου κήπου, τον Ερυθρο Σταυρό, όλους και όλες που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή,

και βέβαια το συγκρότημα του Γιώργη και Νίκου Στρατάκη, τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και την Ορχήστρα της δημοτικής φιλαρμονικής Ρεθύμνου, που απο την πρώτη κίολας στιγμή, δέχτηκαν εντελώς αφιλοκερδώς και εθελοντικά  να συμμετέχουν σε αυτήν μας την προσπάθεια.

Να σας ενημερώσω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας θα γίνεται δειγματοληψία για εθελοντές δότες μυελού των οστών στον κεντρικό διάδρομο, από τον βασικό υποστηρικτή της βραδιάς, το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών νομού Ρεθύμνου, Δότες Ζωής.

Συλλογο με τον οποίο συστεγαζόμαστε στην Επιμενίδου Μαρούλη 40 για τον Κοινό μας Στόχο.

Όπως  λέει και το σύνθημα του ΣΥΝΠΟΛΙΣ….

Κοινός Τόπος – Κοινός Στόχος…

 

Και πάλι σας ευχαριστούμε και καλή σας διασκέδαση.

*Ο Σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από το πρωτοδικείο Ρεθύμνου ήδη και τυπικά υφίσταται από το 2012, αλλά ουσιαστικά «γεννήθηκε» νωρίτερα, το 2011, εξ ου και τα 5 γεμάτα χρόνια ζωής. Να υπενθυμίσουμε ότι στεγάζεται στην Επιμενίδου Μαρούλη 40, ενώ μπορείτε να μας βρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) ή από την ιστοσελίδα μας (www.synpolis.gr).

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize