Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μήνυμα Γιάννη Κεφαλογιάννη προς τους πολίτες του Ρεθύμνου

Μήνυμα Γιάννη Κεφαλογιάννη προς τους πολίτες του Ρεθύμνου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

 

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες διεξάγεται η εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Τα προβλήματα των πολιτών είναι τεράστια.

Η πλήρης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα οδήγησε τη χώρα σε μια τεράστια περιπέτεια και στο τρίτο μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να ισορροπήσει ανάμεσα στα προεκλογικά ψεύδη, στα τεράστια διαπραγματευτικά λάθη και εν τέλει στη συμφωνία που έφερε για τη χώρα και απέδρασε. Μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε, απεκδύθηκε των ευθυνών του και κάλεσε τους πολίτες να διαχειριστούν την αποτυχία των δικών του διαπραγματευτικών ενεργειών.

Το επόμενο διάστημα είναι βασικό ζήτημα να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε νέες επενδύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για να χτυπήσουμε την ανεργία. Προτείνουμε άμεσες ενέργειες για την άρση των capital controls και άμεση διάθεση 2,3 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ανεργία. Κίνητρα για επενδύσεις και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους. Επιπρόσθετα, δεσμευόμαστε να αναδιαμορφώσουμε άμεσα βασικές στρεβλώσεις που δημιούργησε η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόσυρση της νέας φορολογίας των αγροτών και της αύξησης του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και οι αλλαγές στο μεταναστευτικό και την εκπαιδευτική πολιτική, αποτελούν τις πρώτες βασικές δεσμεύσεις που θα υλοποιήσουμε.

Σε ότι αφορά τα τοπικά ζητήματα, κατά την κυβερνητική περίοδο 2012-2014, παρά τις δυσκολίες, αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που προέκυψαν από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και προσπαθήσαμε να θωρακίσουμε το Ρέθυμνο. Αντίθετα, μέσα σε 8 μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έκανε τίποτα για τα μεγάλα ζητήματα της Κρήτης και του Ρεθύμνου. Καμία λύση για το Β.Ο.Α.Κ, το Νοσοκομείο σε αποσύνθεση, τεράστια εκπαιδευτικά κενά και στασιμότητα σε όλα τα έργα υποδομής. Αυτή είναι η ξεκάθαρη εικόνα. Το επόμενο διάστημα πρέπει να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τα μεγάλα οδικά έργα του νησιού. Πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην εμπροσθοβαρή αξιοποίηση του νέου προγραμματικού πλαισίου αλλά και στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων του υφιστάμενου που δημιουργήθηκαν με τα capital controls.

Οφείλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να στηριχθεί ξανά το Νοσοκομείο και να ενισχυθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος της σχολικής στέγης. Πρέπει να εξελιχθεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης και να εμπλουτιστεί με νέα ερευνητικά αντικείμενα.

Το λόγο έχει πλέον ο ελληνικός λαός, ο οποίος με την επιλογή του θα δώσει τις ξεκάθαρες λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Στις 20 του Σεπτέμβρη δεν αποφασίζουμε μόνο για τα πρόσωπα ή τα κόμματα που θα εκλεγούν. Αποφασίζουμε για το αν θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη να πάμε τη χώρα μπροστά. Χρειάζεται, λοιπόν, ένα ξεκάθαρο εθνικό σχέδιο που θα προωθεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται πολιτική σταθερότητα, την οποία μόνο η Νέα Δημοκρατία εγγυάται.

Από την 21η Σεπτεμβρίου ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια για την Ελλάδα. Μια νέα προσπάθεια για την Κρήτη και το Ρέθυμνο. Θα δουλέψουμε με συνέπεια και ρεαλισμό για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας.

 

Με εκτίμηση,
Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης

giannis kefalogiannis

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ολομέτωπη επίθεση Γιάννη Κεφαλογιάννη αναφορικά με τις κυβερνητικές ανακολουθίες

Σε μια ολομέτωπη επίθεση αναφορικά με τις κυβερνητικές ανακολουθίες προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας …

Σχόλια

Font Resize