Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μέχρι τις 5 Αυγούστου οι αιτήσεις για την επισιτιστική και όχι μόνο βοήθεια

Μέχρι τις 5 Αυγούστου οι αιτήσεις για την επισιτιστική και όχι μόνο βοήθεια

Μέχρι τις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιούνται αιτήσεις για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Δήμους του Ρεθύμνου, στο Εργατικό Κέντρο και στους διαπιστευμένους κατά τόπους συλλόγους τριτέκνων και πολυτέκνων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή αναφέρει ότι το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο τη διατροφή, αλλά και την ένδυση, υπόδηση, κάλυψη διδάκτρων για φροντιστήρια, αλλά και πολλές ακόμη παροχές.

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να την πραγματοποιήσουν, μπορούν να απευθυνθούν στους συνεργαζόμενους φορείς για να ενημερωθούν για τα κριτήρια επιλεξιμότητας και να πραγματοποιήσουν την αίτηση ενδιαφέροντος.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άτομα και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, (π.χ. με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο και 4.500 για ζευγάρι).

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, την Αστυνομική τους Ταυτότητα, το Ε1 και το Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014) καθώς και τον κωδικό για το TAXIS. Σημειώνεται ότι για την εγγραφή είναι απαραίτητο να προηγηθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2015.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (ΤΕΒΑ): https://www.idika.org.gr/teba/Default.aspx

lioniepisitistiki boithia

Check Also

Αναβρασμός σε δήμους της Κρήτης – Χάνουν έδρες και έσοδα

ekriti.gr Σημαντικές ανατροπές στην εκλογική διαδικασία και την κατανομή των εδρών αλλά και απώλεια χρημάτων, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize