Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυκλοφοριακό κομφούζιο και στο βάθος οι απόπειρες λύσης του προβλήματος

Κυκλοφοριακό κομφούζιο και στο βάθος οι απόπειρες λύσης του προβλήματος

kukloforiako (4)

Περίσσιο θάρρος, ατσάλινα νεύρα και μπόλικη υπομονή πρέπει να επιστρατεύσει κάποιος για να διασχίσει του λιγοστούς κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου το καλοκαίρι. Τα πεζοδρόμια διαπλατύνθηκαν και συνεχίζουν να γίνονται πιο φαρδιά στην πόλη του Ρεθύμνου, όμως η κινητικότητα δεν είναι ακόμα βιώσιμη.. Μάλλον ο βίος, αβίωτος γίνεται σε πεζούς και οδηγούς κι αυτό για πολλά χρόνια ακόμη, τουλάχιστον μέχρι να γίνει η διάνοιξη του νέου περιφερειακού δρόμου, νότια της πόλης και βόρεια του ΒΟΑΚ, όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλεως εδώ και δεκαετίες.

kukloforiako (3)

Ο συγκοινωνιακός σχεδιασμός σε συνάρτηση με την οικονομική συγκυρία προκρίνει το σενάριο να γίνει ή διάνοιξη του νέου περιφερειακού δρόμου από την Καλλιθέα στο ύψος «Κόρακα Καμάρα» και μέχρι το Δημόσιο Γηροκομείο στα Μισίρια, τμήμα το οποίο έχει χαμηλό κόστος, καθώς το δυτικότερο υπόλοιπο μέχρι τον κόμβο Σπηλίου ή και Ατσιποπούλου προβλέπει την κατασκευή αρκετών κοιλαδογέφυρων. Μέχρι τότε αναμένεται η αναπροσαρμογή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ μήπως και γίνει συνήθεια σε περισσότερους κατοίκους και μη του Ρεθύμνου.

kontaxakis

Ίσως το κλειδί στην επιτυχία των δρομολογίων του ΚΤΕΛ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Ρεθύμνου, Νίκου Κονταξάκη, να βρίσκεται όχι μόνο στην αύξηση των μετακινήσεων λόγω του τουρισμού του καλοκαιριού, αλλά στο να καταφέρει η εταιρεία να υποκαταστήσει τους γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους τα απογεύματα των μηνών της σχολικής περιόδου στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα μαθήματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρεθύμνου, ισότιμα.

kukloforiako (2)

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Οδηγός των ΚΤΕΛ παράτησε μαθητές στον ΒΟΑΚ

neakriti.grΑντιμέτωποι με μία περιπέτεια που σίγουρα θα θυμούνται για αρκετό καιρό βρέθηκαν μαθητές στο νομό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize