Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Κυβερνητική σύσκεψη για το Έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016,παρουσία εκπροσώπων Περιφερειών

Κυβερνητική σύσκεψη για το Έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016,παρουσία εκπροσώπων Περιφερειών

etos elladas rosias 2016

Σύσκεψη για το Έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων όλων των Περιφερειών με βασική επιδίωξη να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία συνεργασίας, προκειμένου να προάγει τους παραδοσιακούς δεσμούς στις ελληνορωσικές σχέσεις και να αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών, στα επόμενα χρόνια .Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, η προετοιμασία για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και προγραμματίζονται εκδηλώσεις, συνέδρια και συναντήσεις που θα φέρουν κοντά Έλληνες και Ρώσους επιχειρηματίες που μπορούν να συνεργαστούν στο επίπεδο του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Πρωτογενούς τομέα και της Ενέργειας.
Η σύσκεψη στο Υπουργείο πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ Κώστας Πουλάκης , ο Συντονιστής για το Έτος, Πρέσβης ε.τ. Ηλίας Κλής, στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης ο οποίος δήλωσε:
«Η Ρωσία, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, παραμένει μια πάρα πολύ μεγάλη αγορά που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα του Τουρισμού. Με στοχευμένες ενέργειες, μπορούμε να συντονίσουμε και να αναπτύξουμε διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο ιατρικός, ο πολιτιστικός κλπ και να καλύψουμε μέρος από το χαμένο έδαφος. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να δούμε επενδύσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και σε άλλες δραστηριότητες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού, αυτοδιοίκηση και κεντρικό κράτος και επιδίωξη όλων είναι να έχουμε αποτελέσματα με μακροπρόθεσμη ισχύ, σε πολλούς παραγωγικούς και αναπτυξιακούς τομείς»

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κρήτη: Με μια μελέτη θα αναζητήσουν λύσεις για τη λειψυδρία

ekriti.gr Η πρωτοφανής κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες στην Κρήτη και η ανησυχία πως το …

Σχόλια

Font Resize