Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κριτική για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου προς… «επένδυση» στην Τράπεζα της Ελλάδας

Κριτική για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου προς… «επένδυση» στην Τράπεζα της Ελλάδας

loggia

  1. Αποφασίστηκε η μεταφορά Αιτιολόγηση της εισήγησης; ότι πρέπει ο Δήμος Ηρακλείου να πειθαρχήσει στην απαράδεκτη και πραξικοπηματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να δείξει «καλή θέληση» στην κυβέρνηση και να συμβάλει στο να «σωθεί η πατρίδα (!)». Δηλαδή να πληρωθεί το χρέος και με λεφτά του Ηρακλειώτικου λαού την ώρα που η κυβέρνηση στεγνώνει τα ταμεία των δήμων και όχι μόνο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η ΜΟΝΗ παράταξη που καταψήφισε την εισήγηση αυτή, επαναφέροντας τη θέση της όπως την είχε καταθέσει με τη μορφή ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο στις 11-5-2015. Εξήγησε ότι αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα, γιατί τα χρήματα στα οποία βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι που θα μπορούσαν να διατεθούν για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων. Χρήματα που προορίζονται για τη θέρμανση και τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς, τις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες. Άλλη λύση δεν υπάρχει από το να βάλει ο λαός στην πρώτη γραμμή την απαίτηση ν’ ακολουθήσει η χώρα άλλο δρόμο: το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Της κατάργησης των μονοπωλίων και κοινωνικοποίησης του πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού.

 

  1. Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ήρθε δεδομένη στο δημοτικό συμβούλιο και έγινε απλώς ενημέρωση από το Δήμαρχο. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την έγκριση του σχετικού κονδυλίου, καθώς είμαστε αντίθετοι σε έναν ακόμα εν δυνάμει κατασταλτικό μηχανισμό από τη μεριά του Δήμου όπως ήμασταν αντίθετοι και από την ίδρυση της. Οι εργαζόμενοι της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας μπορούν και πρέπει να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες του δήμου- που είναι υποστελεχωμένες- ανάλογα με τα προσόντα τους και το τι θέλουν και οι ίδιοι. Να στελεχωθούν εδώ και τώρα όλες οι υπηρεσίες του δήμου με προσωπικό με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις που θα αναλάβει ανά υπηρεσία καθήκοντα για τον έλεγχο και την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

 

  1. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συζητήθηκε και εγκρίθηκε το ψήφισμα που είχαμε καταθέσει από 11-5-2015 για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών που βρίσκονται στον αέρα, καθώς τέλος Ιούνη αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο και τα σχολεία θα βρεθούν χωρίς καθαρίστριες, ενώ ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων αλλά και των αορίστου χρόνου καθαριστριών που στις 15/6 κατεβαίνουν σε απεργία και στηρίζει το αίτημα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

 

  1. Κατά πλειοψηφία υιοθετήθηκε και το ψήφισμα του ΕΣΥΝ (Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών) που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», το οποίο «καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται την αντεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά». Το καταψήφισαν οι «Ενεργοί Πολίτες» γιατί ισχυρίστηκαν ότι η προηγούμενη πρόταση είναι …υβριστική!!! για την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ. Λες και φταίμε εμείς που το «Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και η «Νεολαία» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυτή τη θέση και πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των πρόσφατων ναρκοσυνάξεων σε Αθήνα και αλλού.

5. Τέλος προωθήθηκε άλλο ένα βήμα υποταγής στην «πραγματικότητα» της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης προσωπικού και της τραγικής κατάστασης όλων των υπηρεσιών, με την πρόσκληση στους δημότες να πάρουν υπό την ευθύνη τους το πράσινο του δήμου, «υιοθετώντας» και φροντίζοντας κάποιο πάρκο. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε, εξηγώντας άλλη μια φορά πως δεν είναι εναντίον των εθελοντών αλλά εναντίον της -μόνιμης πλέον- τακτικής της διοίκησης –κεντρικής και τοπικής- να αναθέτει τις υποχρεώσεις της στους πολίτες. Αντίθετα προτείναμε το αιτιολογικό της εισήγησης που μιλούσε για τις ελλείψεις της υπηρεσίας πρασίνου και της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, να γίνει ψήφισμα – αίτημα διεκδίκησης, αλλά όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν να ταράξουν την ηρεμία της «αγωνιζόμενης» συγκυβέρνησης ενημερώνοντας το λαό για τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Γνώριζε την νεκρή 46χρονη ο οδηγός που την μετέφερε!

lamianow.gr Νεότερες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια για τον ξαφνικό θάνατο της 46χρονης γυναίκας που ξεψύχησε …

Σχόλια

Font Resize