Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κραχ στο σύστημα taxis – Παράταση σε ευρεία χρονική διάρκεια ζητούν οι λογιστές

Κραχ στο σύστημα taxis – Παράταση σε ευρεία χρονική διάρκεια ζητούν οι λογιστές

Όχι μόνο παράταση, αλλά παράταση σε ευρεία χρονική διάρκεια και όχι με το σταγονόμετρο, ζητούν οι επαγγελματίες λογιστές, δια στόματος του Προέδρου του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Φοροτεχνικών και Λογιστών Ρεθύμνου, Μανώλη Ουρανού καθώς από τις 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, έχουν υποβληθεί μόλις 690 χιλιάδες με την προθεσμία να εκπνέει σε 20 μέρες.

dou rethymnou

Το taxis άργησε να ενεργοποιηθεί και όταν εν τέλει ενεργοποιήθηκε δεν ήταν έτοιμο δημιουργώντας λειτουργικά προβλήματα στη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Είναι μεν κατανοητό ότι το κράτος υπολογίζει στα έσοδα για την διεκπεραίωση του προϋπολογισμού, ωστόσο ούτε ο φορολογούμενος, ούτε ο επαγγελματίας λογιστής – φοροτεχνικός, πρέπει να επωμίζονται τις συνέπειες. «Εάν το σύστημα λειτουργούσε άρτια νωρίτερα, εμείς θα είχαμε ανταποκριθεί», τονίζει ο Μανώλης Ουρανός.

ouranos

Πάντως, δεν τίθεται θέμα σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών να χαθούν στοιχεία ή υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις.

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Επίσημα η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2018

newsbeast.gr Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Ιουλίου, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. …

Σχόλια

Font Resize