Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / Travel / Κραυγή αγωνίας από τον τουρισμό εν μέσω διαπραγματεύσεων Ελλάδας και δανειστών – Εφιαλτικές οι μειώσεις σε όλα τα μεγέθη της τουριστικής περιόδου

Κραυγή αγωνίας από τον τουρισμό εν μέσω διαπραγματεύσεων Ελλάδας και δανειστών – Εφιαλτικές οι μειώσεις σε όλα τα μεγέθη της τουριστικής περιόδου

Να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα του τουριστικού κλάδου ζητούν οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου, δια στόματος του Προέδρου του Συλλόγου, Μανώλη Τσακαλάκη. Όχι μόνο το 2015 δεν αποτελεί χρονιά ρεκόρ όπως αναμενόταν, αλλά ακόμα και τα πρώτα στοιχεία του Ιουνίου καταδεικνύουν τεράστιες απώλειες για τον κλάδο, κάτι που επιτείνεται από την πολιτική αστάθεια.

-20% ο τζίρος, -10% οι διανυκτερεύσεις, -7% οι αφίξεις, με την ανάγκη να επέλθει συμφωνία να είναι επιτακτική για να μην υπάρξει ανάλογη πτώση και στους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο, που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν το 50% του τζίρου της σεζόν!

Οι προθέσεις των δανειστών για συμφωνία και η αναμόρφωση του ΦΠΑ στην διαμονή στο 13% είναι ευπρόσδεκτη από τον κλάδο του τουρισμού που επιθυμεί διακαώς συμφωνία για να μπει ένα τέλος στην αιμορραγία της πιο σημαντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Κοινη παραδοχή όλων των κυβερνήσεων, αποτελεί ότι ο τουρισμός θα βγάλει την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο, γι’ αυτό και οι ξενοδόχοι ζητούν να γίνει και πράξη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γράφημα, που σχεδίασε πρόχειρα κατά τη διάρκεια της σύντομης συνέντευξης ο Μανώλης Τσακαλάκης, το οποίο δείχνει τι χωρίζει τις 2 πλευρές και ποιος είναι ο κοινός τους τόπος. Ενώνει λοιπόν Ελλάδα και δανειστές, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ και η επιθυμία όλων να παραμείνει η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ενώ όλα τελικά εξαρτώνται, όπως δείχνει και η επικαιρότητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης για να γεφυρωθούν τα ευρώ που μας χωρίζουν στο: «να βγει ο λογαριασμός»..

tsakalakis

tsakalakis grafima

 

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Χαίρονται παραλία, αξιοθέατα, αγορές, κουζίνα και τον χειμώνα οι τουρίστες στο Ρέθυμνο – Χαμόγελα σε εργαζόμενους και επαγγελματίες

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.grΜε επιτυχία στέφεται η πρώτη φάση της χειμερινής τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize