Breaking News
Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κινητοποίηση από τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση

Κινητοποίηση από τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κοινή δήλωση των Τσίπρα – Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό διέλυσαν τις όποιες ελπίδες έτρεφε ένα τμήμα των εργαζομένων για τις προθέσεις της κυβέρνησης, για κάτι καλό που ενδεχομένως να έβγαινε από τη διαπραγμάτευσή της με τους δανειστές. Σε όσους λεονταρισμούς και αν επιδοθεί, όσα παραμύθια για κόκκινες γραμμές κι αν μας πει, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα συμφωνία – λαιμητόμο για το λαό, νέο «μνημόνιο», όπως και αν επιχειρήσει να το βαπτίσει.

Μπροστά μας είναι νέα βάρβαρα μέτρα ισοπέδωσης του λαϊκού εισοδήματος με πετσόκομμα των κλαδικών μισθών, νέα μέτρα στις συντάξεις, στο Ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά άλλωστε απαιτούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι ανάγκες τους για επάνοδο στην κερδοφορία, που ικανοποιούνται μόνο με την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!

Να μη τους δώσουμε άλλο χρόνο!

Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ισοπέδωσαν μισθούς και συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις είναι εδώ! Όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, που μας γονάτισαν από φόρους, που έφεραν σε τέτοιο χάλι τα νοσοκομεία και τα σχολεία των παιδιών μας, παραμένουν ανέγγιχτοι και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας. Τώρα οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές.

 

Η παγίωση της φτώχειας και η εξαθλίωση δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!

Ο «έντιμος συμβιβασμός» είναι απαίτηση των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων που ανταγωνίζονται άλλα πολυεθνικά μεγαθήρια. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει. Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα την ανάκτηση των απωλειών, τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου το οποίο η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί αλλά και ενισχύει στα χέρια της εργοδοσίας και του δικού μας κλάδου. Για να μπορεί στον κλάδο μας η εργοδοσία να μας πληρώνει 3,52 και 5 ευρώ την ώρα. Να μας καταργεί αργίες, δώρα, επιδόματα και 3ετίες. Να μας υποχρεώνει στις πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην εκ περιτροπής και την ανασφάλιστη εργασία. Για να μας ξεζουμίζει για 200 και 300 ευρώ μέσω των απαράδεκτων προγραμμάτων απασχόλησης και των VOUCHER, που συνεχίζονται απαράλλαχτα και με τη νέα κυβέρνηση. Για να μας τα παίρνει κι από πάνω σε προγράμματα δήθεν επιμόρφωσης, με δόλωμα λίγες ώρες εργασίας.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα! Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!

Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

 

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε κλάδο. Ικανοποιητικές ΣΣΕ στον κλάδο μας που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειές μας των τελευταίων 5 χρόνων.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων. Ικανοποιητικό επίδομα ανεργίας και βοηθήματα σε όλους τους ανέργους για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία, που στον κλάδο μας αγγίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.
  • Όχι στην εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλειάς.

 

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!

Όχι άλλη υποχώρηση! Με τη δύναμή μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση Δυναμώνουμε το σωματείο μας και ενιαία μαζί με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλάδων παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: «Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς»

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά Από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο του 1886 …

Σχόλια

Font Resize