Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κανένα ενδιαφέρον από τις κομματικές παρατάξεις για την χωροθέτηση της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος με την εξαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ

Κανένα ενδιαφέρον από τις κομματικές παρατάξεις για την χωροθέτηση της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος με την εξαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπήρξε ενδιαφέρον και προσέλευση των κομματικών παρατάξεων σήμερα στο Δημαρχείο του Δήμου Ρεθύμνου για την χωροθέτηση σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος και ανάλογα με την εκλογική δύναμη κάθε παράταξης στις περασμένες εκλογές, έτσι ώστε να καθοριστεί ο δημόσιος χώρος που θα μπορεί το κάθε κόμμα να υποστηρίξει την εκστρατεία του για το επερχόμενο δημοψήφισμα, οπότε αύριο τις σχετικές αποφάσεις θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρεθύμνου.

Η όλη διαδικασία κυλάει ομαλά σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Επικοινωνίας του Δήμου Ρεθύμνου, Βασίλη Θεοδωράκη. Κάλπες, παραβάν και εκλογικό υλικό, αύριο θα βρίσκονται στη θέση τους, ενώ όλα ισχύουν όπως στις περασμένες εκλογές με την εξαίρεση ότι όσοι ετεροδημότες είχαν κάνει αίτηση να συμπεριληφθούν στους κατά τόπους εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Απριλίου, θα μπορούν να ψηφίσουν κανονικά στα εκλογικά κέντρα της περιοχής τους και όχι σε εκλογικά κέντρα ετεροδημοτών, αφού τα ψηφοδέλτια είναι ενιαία σε όλη την Επικράτεια. Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει και η εφαρμογή «Πού Ψηφίζω;».

Σε πολλές χώρες τα δημοψηφίσματα αποτελούν συνήθη πρακτική, διοργανώνονται εύκολα, με πρόταση βουλευτών ή συλλογή υπογραφών, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Στην Ελλάδα το τελευταίο δημοψήφισμα είχε διενεργηθεί πριν από 41 χρόνια!

theodorakis

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Η Μόσχα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο στη συμφωνία των Πρεσπών στον ΟΗΕ

kathimerini.gr Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο στη Συμφωνία των Πρεσπών στον ΟΗΕ άφησε την …

Σχόλια

Font Resize