Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Καλούμε τους δήμους να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη Ρίχτερ μεθαύριο»

«Καλούμε τους δήμους να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη Ρίχτερ μεθαύριο»

Μεθαύριο Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί θα παραστούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, οι συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην Κρήτη του 1940 για να διαμαρτυρηθούν, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης του Γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ, μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, βάσει του οποίου θα γίνει η δίκη.

Το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης που πραγματοποίησε την επίμαχη αναγόρευση, τηρεί σιγή ιχθύος και δεν έχει επανέλθει στο θέμα, όπως είχε δεσμευτεί. Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Δήμου του Ρεθύμνου και συγγενής των θυμάτων, Γιώργος Σταράκης, καλεί τους δήμους του νομού να δώσουν το παρών στη δίκη εκ μέρους της πολιτικής αγωγής.

Άγνωστο παραμένει εάν θα παραστεί ο ίδιος ή μέσω του δικηγόρου του ο Χάινς Ρίχτερ με τους συγγενείς των θυμάτων να αναμένεται να παραστούν δυναμικά και ειρηνικά με το σύνθημα: Δικαιοσύνη!

diki richter heinz richter giorgos starakis

 

 

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Αφιέρωμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus

zarpanews.grΤο πρόγραμμα Erasmus θεσπίστηκε το 1987 ως πρόγραμμα ανταλλαγών για φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από …

Σχόλια