Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / «Καθημερινό ραντεβού με τη ρύπανση»

«Καθημερινό ραντεβού με τη ρύπανση»

Καθημερινό ραντεβού με τη ρύπανση δίνουν όσοι προτιμούν την παραλία του Κουμπέ για το μπάνιο τους. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, σχεδόν κάθε μεσημέρι κάνουν την εμφάνισή τους φυσαλίδες οι οποίες στη συνέχεια διαλύονται. Το λιμεναρχείο έχει καθησυχάσει τους περίοικους ότι δεν πρόκειται για ρύπανση, αλλά για πλαγκτόν, όμως ακόμα πιο ανησυχητικό είναι αυτό που καταγγέλλει ο επί 5 χρόνια ναυαγοσώστης της παραλίας, ότι κατά καιρούς ανάμεσα στα βότσαλα βρίσκει βελόνες από σύριγγες.

Οι λουόμενοι ζητούν τα αυτονόητα για μια παραλία με ναυαγοσώστη, δηλαδή να τοποθετηθεί ντουζιέρα και καλαθάκια αχρήστων. Όσο για το αίτημά τους προς τον Δήμο Ρεθύμνου για την απομάκρυνση των πετρών από τον αιγιαλό, προσκρούει στην κτηματική υπηρεσία. Κατά πάσα πιθανότητα όμως θα μετακινηθούν οι πιο ογκώδεις μόνο πέτρες για να μην υπάρξει αλλοίωση του φυσικού τοπίου του αιγιαλού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή, απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των λιμανιών και στα αγκυροβόλια πλοίων – μαρίνες Ρεθύμνου, Πανόρμου, Μπαλί, Αγίας Γαλήνης και Πλακιά και στα 200 μέτρα εκατέρωθεν αγωγών λυμάτων βιολογικών καθαρισμών και εκβολών ποταμών.

paralia koumpe (1) paralia koumpe (2) paralia koumpe (3)

 

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου – «Απαράδεκτη η συγκοινωνία για τους μαθητές στο Ατσιπόπουλο»

Επιστολή του ΔΣ της ΕΛΜΕΡ στην Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, για ζητήματα σχολικών συγκοινωνιών της …

Σχόλια

Font Resize