Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κίνδυνος για κλειστά σχολεία στο Μυλοπόταμο – Έγινε εκλογή διευθυντών από τη βάση – «Καθαρά πολιτική απόφαση η κάλυψη των κενών»

Κίνδυνος για κλειστά σχολεία στο Μυλοπόταμο – Έγινε εκλογή διευθυντών από τη βάση – «Καθαρά πολιτική απόφαση η κάλυψη των κενών»

Σταγόνα στον ωκεανό είναι οι 3.000 προσλήψεις που μάλλον θα γίνουν στον χώρο της εκπαίδευσης σύμφωνα με τον Γιώργο Τρούλη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να είναι υποστελεχωμένα τον Σεπτέμβριο. Στο Ρέθυμνο το μάρμαρο πληρώνει ο Μυλοπόταμος, όπου αρκετά σχολεία κινδυνεύουν να παραμείνουν με το λουκέτο των καλοκαιρινών διακοπών.

troulis

Εάν δεν γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων άμεσα, τότε αρκετά σχολεία στον Μυλοπόταμο δε θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβρη καθώς σε αυτά δεν προβλέπονται οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών. Όμως δε θα είναι μόνο η έναρξη της σχολικής περιόδου προβληματική, αλλά και οι μήνες που θα ακολουθήσουν εάν δεν αναλάβει σύντομα την κατάλληλη δράση το Υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, για πρώτη φορά έγινε ανάδειξη διευθυντών στα 4/θεσια και άνω δημοτικά σχολεία απευθείας από τη βάση, δηλαδή από τους δασκάλους κατά το ένα τρίτο, μαζί με τα τυπικά προσόντα (πτυχία, σεμινάρια κτλ), όπως και με βάση τη διδακτική εμπειρία. Άλλαξαν διευθυντές το 3ο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου όπως και το Δημοτικό Σχολείο Γωνιάς, ενώ δεν υπήρξαν υποψηφιότητες στα Δημοτικά Σχολεία Αργυρούπολης, Ζωνιανών, Λιβαδίων και Φουρφουρά.

Χρειάζεται αναπροσαρμογή της διαδικασίας, βασισμένη στο Νέο Σχολείο, σύμφωνα με τον Γιώργο Τρούλη.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Καθημερινή μάχη με τα κενά ειδικοτήτων και για την πρόληψη της μαθητικής διαρροής

Μάχη με τα εκπαιδευτικά κενά ειδικοτήτων δίνουν καθημερινά οι δάσκαλοι στο Ρέθυμνο που δυσκολεύονται να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize