Θηλιά στο λαιμό των αγροτών οι αλλαγές στην φορολόγησή τους

Σαν θηλιά στο λαιμό αισθάνονται οι αγρότες της Κρήτης τα επερχόμενα φορολογικά και όχι μόνο μέτρα με αιχμή του δόρατος τον τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, αφού θα παύσει η κρατική στήριξη και θα γίνει συγχώνευση με τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Προς κατάργηση βαίνει και το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ για τους αγρότες με φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων της ΚΑΠ από το πρώτο ευρώ , όπως και των αγροτικών εισοδημάτων με συντελεστή που θα αυξηθεί από το 13% στο 26%. Δια στόματος του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργου Κατσανέβα, οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να έρθει σε διάλογο μαζί τους, πριν οδηγηθεί ο κλάδος σε αφανισμό.

Θα καταργηθεί και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου για τους αγρότες. Σημειώνεται ότι κατά το 2013 επιστράφηκε στους αγρότες σε 3 δόσεις, συνολικό ποσό ύψους 184,3 εκατ. ευρώ. Τα αγροτικά εφόδια θα επιβαρυνθούν με συντελεστή ΦΠΑ 23% αντί του 13%, που ισχύει σήμερα, ενώ η αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%, θα επιβαρύνει σημαντικά τη ρευστότητα των αγροτικών επιχειρήσεων.

agrotika (1) agrotika (2) agrotika (3) katsanevas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize