Αρχική / Travel / Θετικά μηνύματα για τη λήξη της περιόδου 2015 και την έναρξη της περιόδου 2016

Θετικά μηνύματα για τη λήξη της περιόδου 2015 και την έναρξη της περιόδου 2016

Ένα πολύ σημαντικό δώρο που θα αποτελέσει έμπρακτη τόνωση του τουρισμού της Κρήτης, δέχθηκε ο κλάδος από την βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία κατέταξε την Κρήτη στους ιδανικούς προορισμούς για διακοπές τον Σεπτέμβριο χάρη στο ζεστό της κλίμα. Τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, όσο και ο Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτος Μπερέτης, θεωρούν ότι η κίνηση αυτή ωφελεί στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε μια συγκυρία αρνητική για τους τουριστικούς ανταγωνιστές της Ελλάδας, όπως η Τυνησία, η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Φαίνεται μάλιστα ότι οι θετικές εντυπώσεις των Βρετανών για την Ελλάδα και ο δισταγμός να επισκεφθούν ανταγωνίστριες χώρες, να γενικεύεται και προς άλλες χώρες όπως η Γερμανία, ενώ η πολλοστή προσέλευση των Ελλήνων στις κάλπες, όπως και σε λίγες μέρες, στις 20 Σεπτεμβρίου δεν επιδρά αρνητικά στο τουριστικό μας προϊόν λόγω του ήρεμου προεκλογικού κλίματος.

26 εκατομμύρια τουρίστες αναμένει ο κλάδος το 2016 στην Ελλάδα και έσοδα σχεδόν 16 εκατομμυρίων ευρώ, αρκεί βέβαια η χώρα να μην στραφεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ενάντια στον ίδιο της τον εαυτό με.. «αυτοσαμποτάζ».

manolis tsakalakis stratos mperetistourismos (3) tourismos (2)

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Προβληματική έναρξη και μετά φουλ σεζόν – Φιλοξενία, χαμόγελο, ευφυΐα και ευελιξία του έμψυχου δυναμικού διακρίνουν το Ρέθυμνο

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Προβληματική θα είναι η έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και ενώ …

Σχόλια

Font Resize