Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Θα φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αρκεί να προχωρήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση»

«Θα φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αρκεί να προχωρήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση»

Ακόμα και κατά 35% προτίθεται να αυξήσει ο Δήμος Ρεθύμνου τον αριθμό των βρεφών και των νηπίων που θα φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κατά την περίοδο 2015-2016. Σήμερα έληξε η προθεσμία των εγγραφών με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρεθύμνου, Γρηγόρη Τσιομπίκα να δηλώνει αισιόδοξος ότι όλες οι αιτήσεις θα εξυπηρετηθούν, αρκεί να ανοίξει έγκαιρα και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω του οποίου απασχολούνται σήμερα 28 άτομα προσωπικό.

Από 350 σήμερα, ίσως αγγίξουν σύντομα τα 500, τα βρέφη και νήπια των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ρεθύμνου, με τη λειτουργία νέων τμημάτων σε Ατσιπόπουλο και Λούτρα.

Άγνωστο όμως παραμένει μέχρι στιγμής πόσα χρήματα τελικά θα διατεθούν από ευρωπαϊκούς πόρους στο πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και σε τι ποσοστό θα επαρκούν για τις ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών.

tsiompikas

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

ΠΔΕ: Σχετικά με τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ

pde.grΑπό την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης ανακοινώνεται ότι προχωρούν οι προετοιμασίες έναρξης …

Σχόλια