Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Θέλουμε δικαίωση για τους νεκρούς μας»

«Θέλουμε δικαίωση για τους νεκρούς μας»

thimata naziston

20 χρόνια μετά τις αρχικές προσπάθειες και με αφορμή την υπόθεση αναγόρευσης του Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Ιούλιο έχει οριστεί η τακτική δικάσιμος, έτσι ώστε να αποκτήσει και νομική μορφή ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Θυμάτων της Ναζιστικής Κατοχής 1941 – 1944. Η συνδρομή θα είναι 1 ευρώ το μήνα στοχεύοντας με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων να αναζητηθούν στοιχεία και να γίνουν προσφυγές στη δικαιοσύνη με αίτημα τις Γερμανικές επανορθώσεις. Τα μέλη του συλλόγου θα παραστούν και στην εκδίκαση της υπόθεσης Ρίχτερ τον Σεπτέμβριο.

heinz richter

«Δικαίωση για τους νεκρούς μας», ζητούν τα μέλη του υπό σύσταση συλλόγου δια στόματος του εκπροσώπου, Γιώργου Σταράκη, καλώντας όσους γνωρίζουν να φωτίσουν μαρτυρίες της ναζιστικής θηριωδίας που υπέστη ο λαός της Κρήτης.

starakis

Ψύχραιμα και χωρίς κάψιμο βιβλίων και άλλες άσχημες πρακτικές επιθυμούν ηθική και οικονομική επανόρθωση, αντλώντας αισιοδοξία και από την θετική απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς σε ό,τι αφορά στα θύματα των ναζιστών στο  Δίστομο.

 

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το δήμο Σφακίων για την υπόθεση αναγόρευσης του Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Μετά από την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σφακίων το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, ομόφωνα αποφασίστηκε το παρακάτω ψήφισμα …

Σχόλια