Αρχική / FreeTime / Η Φορτέτζα να έρθει σε κατάσταση που να μην προσβάλει

Η Φορτέτζα να έρθει σε κατάσταση που να μην προσβάλει

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του Ενετικού Φρουρίου Φορτέτζα στο Ρέθυμνο σε συνεργασία Δήμου και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Να έρθει σε μία κατάσταση που να μην προσβάλει επιθυμεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Δήμου Ρεθύμνου, Δημήτρης Λελεδάκης, ο οποίος αύριο σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων – Υπηρεσιών και Μνημείων, Μίνω Αλεφαντινό, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο μνημείο για να καθοριστούν τα επικίνδυνα σημεία που χρίζουν παρεμβάσεων ασφαλείας.

Θα τοποθετηθεί προειδοποιητική σήμανση όπου απαιτείται, θα αποκατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός, θα συντηρηθούν φθαρμένα καθίσματα, η σκηνή και ό,τι άλλο επιτρέπεται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Η Φορτέτζα του Ρεθύμνου προσελκύει κάθε χρόνο 250.000 περίπου επισκέπτες και αποφέρει στα ταμεία του Δήμου Ρεθύμνου έσοδα που ξεπερνούν τις 720.000 ευρώ!

Αγκάθι παραμένει το ζήτημα της στάθμευσης πέριξ του μνημείου, όμως χρειάζεται μια συνολικότερη παρέμβαση στον χώρο εντός και εκτός του Ενετικού Φρουρίου με οργανωμένες και πλήρεις μελέτες.

leledakis

Check Also

Ρέθυμνο – Ένα απέραντο… λακκουβοδρόμιο! – Επικίνδυνα πεζοδρόμια, ελλιπής φωτισμός, τάσια αυτοκινήτων, φρεάτια που έχουν σαπίσει

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Απελπιστική είναι η κατάσταση των δρόμων στο Ρέθυμνο. Οδός Δημοκρατίας που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize