Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η προεκλογική δράση του ΚΚΕ

Η προεκλογική δράση του ΚΚΕ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Ήταν αναμενόμενο το να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ότι το μνημόνιο που έφερε και το ψήφισαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, είναι δέκα φορές καλύτερο από τα προηγούμενα μνημόνια. Για την ακρίβεια, ήταν αναμενόμενο γιατί η πολιτική, οι προγραμματικές διακηρύξεις πριν από το Γενάρη του 2015, το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (αυτό που τώρα είναι πρόγραμμα της ΛΑΕ), οι προεκλογικές εξαγγελίες, οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν εγγύηση για την υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, τη διατήρηση των παλιών μνημονίων, τη σύνταξη ενός νέου. Ήταν αναμενόμενο γιατί ο εμπαιγμός προς το λαό ήταν προφανής. Ποντάρανε πάνω στη δυστυχία του και την απελπισία του και κέρδισαν το τζακ ποτ της αστικής κυβερνητικής εξουσίας.

Η αισχρή κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, δεν έχει τέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας, από το προεκλογικό βήμα, έχει το θράσος να βάζει στην ίδια ομιλία τους εκτελεσμένους της Καισαριανής με το… δέκα φορές καλύτερο μνημόνιο που έφερε. Όπως το ίδιο θράσος είχε όταν, προεκλογικά, διαβεβαίωνε ότι εντός του δρόμου του κεφαλαίου και της ΕΕ θα ασκήσει πολιτική υπέρ του λαού.

Ο,τι και να πουν προεκλογικά για να ψαρέψουν ψήφους, είναι κάλπικο. Οι ζυμώσεις για το κυβερνητικό σχήμα της επόμενης μέρας εντείνονται. Έτσι φαίνεται από τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, τις δηλώσεις Δραγασάκη, τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων. Ό,τι και να πουν, το πρόγραμμα της όποιας επόμενης κυβέρνησης είναι δεδομένο. Είναι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Είναι δεδομένο πως θα κάνουν, ό,τι έχουν δεσμευτεί να κάνουν, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα προκύψει. Υλοποίηση των πολιτικών της ΕΕ, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, ενίσχυση των τραπεζών, ανάκαμψη για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Όλα αυτά που για να γίνουν θα συνοδευτούν από όσα ψήφισαν μαζί στη Βουλή, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές δαπανών για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση της φορολογίας για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Η πορεία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδιαγεγραμμένη πολύ πριν από το Γενάρη του 2015, από το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Από τη στιγμή που αναδείχθηκε σε υποψήφια κυβερνητική δύναμη, το 2012, σιγά σιγά προσαρμόστηκε στις ανάγκες της αστικής διακυβέρνησης ξεμασκαρεύοντας το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα απ’ όποιες ριζοσπαστικές διακηρύξεις. Και αυτό έγινε απ’ όλους μαζί, και αυτούς που είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς που πήγαν στη ΛΑΕ. Ηταν προδιαγεγραμμένη γιατί είχε απ’ την αρχή καθαρό στόχο: Τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης εντός ΕΕ και Ευρωζώνης. Αξιοποίησε τη λαϊκή αγανάκτηση και διαμαρτυρία, επένδυσε σε ανέξοδες διακηρύξεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Σήμερα, ζούμε το δεύτερο γύρο αυτής της προσπάθειας, προσαρμοσμένης στο γεγονός της ψήφισης του 3ου μνημονίου.

Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί και πάλι την ίδια κοροϊδία. Πολύ περισσότερο που τώρα αναδεικνύεται η ανάγκη να παλέψει για να βγει στο προσκήνιο ο ίδιος. Μοναδική διέξοδος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, και στις εκλογές. Η συμπόρευση με τους κομμουνιστές στους τόπους δουλειάς, στο χωριό, στις λαϊκές γειτονιές. Για τη συγκρότηση μιας ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας, την αποφασιστική ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής – αντικαπιταλιστικής πάλης της, για να πάρει ο λαός την εξουσία, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, να αποτινάξει τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και να διαγράψει μονομερώς το χρέος της πλουτοκρατίας. Για να έρθει το πραγματικά νέο που θα σαρώσει στο πέρασμά του όλη τη σαπίλα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Γιατί αυτό είναι το παλιό…

Νίκος Μανουσάκης,

Υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου

με το ΚΚΕ

Νίκος Μανουσάκης, Υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου με το ΚΚΕ
Νίκος Μανουσάκης, Υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου με το ΚΚΕ

Η άρχουσα τάξη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές, έχουν δέσει το γάιδαρό τους. Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι, γι’ αυτούς θα δουλεύει. Για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Όσον αφορά τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όλοι μαζί ξεδιάντροπα παρουσιάζουν σαν μονόδρομο τις θυσίες του λαού για την καπιταλιστική ανάπτυξη, την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, αποθεώνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και παραμυθιάζουν τον λαό ότι από αυτή την κατάσταση θα ωφεληθεί κι ο ίδιος.

Δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες και ένα νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα, η Λαϊκή Ενότητα, η οποία προβάλλει ως διέξοδο την καπιταλιστική Ελλάδα, αλλά με εθνικό νόμισμα, προσφέροντας ίδιες υπηρεσίες με τους παραπάνω στο σύστημα, αλλά από άλλο δρόμο. Πρόκειται για κόμμα 100% συστημικό, σαν αυτά που γνώρισε εδώ και πολλά χρόνια η Ευρώπη, και που ευθύνονται για την ενσωμάτωση και την κατάντια του εργατικού κινήματος, και κρύβει τη στήριξή του στο κεφάλαιο και το ιμπεριαλιστικό σύστημα, πίσω από αντιμνημονιακές ρητορείες.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι όλοι αυτοί έχουν κόψει για τον λαό το κουστούμι. Δεν θα δυσκολευτούν να βρουν τον πιο κατάλληλο να διαχειριστεί την υπόθεση της καπιταλιστικής ανάκαμψης από την κυβερνητική καρέκλα. Αυτό που δεν έχουν εξασφαλισμένο, είναι πώς θα αφοπλίσουν τελείως τον λαό και το κίνημα για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Γι’ αυτό το ΚΚΕ απευθύνεται στον εργατόκοσμο, στον εργάτη, τον υπάλληλο, τον φτωχό αυτοαπασχολούμενο, τον άνεργο, τον νέο και τη νέα, τον συνταξιούχο, και λέμε: Δεν θα τους περάσει. Δεν είναι μονόδρομος αυτή η κατάσταση, ούτε είναι μοιραίο να εξελιχθεί έτσι όπως τη σχεδιάζουν. Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Καλούμε όποιον έχει πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης τα τελευταία χρόνια, την εργατική τάξη και το λαό να ορθώσει ανάστημα, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να ακολουθήσει τον δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ, πρέπει να ενισχυθεί, ώστε αύριο πιο αποφασιστικά να είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών» που αποτελείται από όλα τα άλλα κόμματα, με μαέστρο την ΕΕ, την κομισιόν, το ΔΝΤ και φυσικά την άρχουσα τάξη της χώρας. Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην όποια κυβέρνηση, με την όποια σύνθεση κι αν έχει βγάλει η κάλπη. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να εξαλειφθεί η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση, υπάρχει η δυνατότητα να ζήσει ο λαός καλύτερα. Για όλα αυτά χρειάζεται κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερής διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ. Αυτός ο δρόμος απαιτεί σύγκρουση με την άρχουσα τάξη, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ώστε ο λαός να πάρει την εξουσία.

Σ’ αυτές τις εκλογές κρίνεται το κατά πόσο θα είναι δυνατό το ΚΚΕ, μέσα στη λαϊκή συμμαχία, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στους χώρους της νεολαίας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε έναν άνθρωπο που σκέφτεται καλοπροαίρετα, που έχει ερωτήματα, που καταλαβαίνει ότι αυτός ο δρόμος που δοκίμασε και τον απογοήτευσε δεν πρέπει να τον οδηγήσει να κάτσει σπίτι του, ούτε στην αποχή. Να συστρατευτεί μαζί μας. Να απλώσουμε το χέρι σε όλους αυτούς που μπορούν να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, και δεν είναι άλλη από το να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

Κώστας Σταυρουλάκης,

Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής

Ρεθύμνου του ΚΚΕ

Κώστας Σταυρουλάκης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ
Κώστας Σταυρουλάκης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ

Λόγω των πολιτικών εξελίξεων το 41ο  Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΉ στο Ρέθυμνο με σύνθημα «Την ορμή μας την παίρνουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές!» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στη Πλ. Μικρασιατών στις 19:30.

Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν τις εκλογές, σε μια περίοδο που ο λαός και η νεολαία στενάζει κάτω από το βάρος των μνημονίων και των αντιλαϊκών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων , που περιμένει τα νέα βάρη από το 3ο μνημόνιο που υπέγραψαν και ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι.

Φτάνει πια! Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή και το μέλλον μας! Δεν τα αφήνουμε στα χέρια των εκμεταλλευτών, της ΕΕ και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν. Δεν πέφτουμε στην παγίδα που στήνουν για το ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει το μνημόνιο και τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους. Παλεύουμε ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που επιτίθεται στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Που γεννάει κρίσεις, ανεργία, πολέμους και οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία για να ζουν στα πλούτη οι λίγοι.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 19:30 το απόγευμα και θα περιλαμβάνουν Πολιτική Ομιλία καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης , μέλος του Γ.Π Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου του ΚΚΕ.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

 

  • Συναυλία από μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα της πόλης
  • Πολιτική ομιλία από τον Νίκο Μανουσάκη , μέλος του Γ.Π Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου του ΚΚΕ.
  • Κρητικό Γλέντι με τον Γιώργη Μανωλιούδη

 

 

*Στο χώρο θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

 

ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ… ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

41 kne odigitis

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Σχόλια

Font Resize