Η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου για το προσφυγικό

epitropi eirinis (2)

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ , πιστή στην Ε.Ε και στις συνθήκες της (Δουβλίνου και Σέγκεν ) , έχει ήδη οδηγήσει στον εγκλωβισμό στη χώρα χιλιάδες πρόσφυγες , κατάσταση που πρόκειται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα .

Μάλιστα ενώ έχει δώσει γη και ύδωρ στους φονιάδες του ΝΑΤΟ για να πραγματοποιούν με ευκολία τις επεμβάσεις τους τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα ! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , καλεί στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ που το ίδιο ευθύνεται για τον πόλεμο και την προσφυγιά να προστατέψει τους πρόσφυγες από τους δουλεμπόρους!

Αυτή η εξέλιξη είναι επικίνδυνη και για τους πρόσφυγες , καθώς θα ενταθεί η καταστολή εναντίον τους αλλά και για τους λαούς της Ελλάδας της Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής μας καθώς με το γκριζάρισμα που προωθείται στο Αιγαίο μπλεκόμαστε ακόμη περισσότερο στις αντιθέσεις των αστικών τάξεων που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των λαών !

Οι λαοί δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε! Δεν αποτελούν παράγοντες σταθερότητας κι ειρήνης αλλά επικίνδυνες ενώσεις που φέρνουν πόλεμο, φτώχεια , προσφυγιά !

Για να σταματήσουν οι πόλεμοι , οι λαοί χρειάζεται να αναπτύξουν την πάλη τους ενάντια σε αυτό το σύστημα , τις ενώσεις και τις κυβερνήσεις του , που για χάρη του κέρδους δεν διστάζουν να ισοπεδώσουν χώρες ολόκληρες .

Η ενίσχυση της πάλης μας ενάντια σε κάθε σχέδιο επέμβασης , αποτελεί μονόδρομο !

Απαιτούμε:

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

  • Να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις».

Λεωνίδας Μπουρμπάκης

Πρόεδρος της Επιτροπής

Ειρήνης Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize