Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Η απάντηση στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η απάντηση στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

paideia 2015

Ανακοίνωση

της Επιτροπής Χανίων «Πρωτοβουλία για την Παιδεία 2015»

Σήμερα 4 Ιουνίου 2015 η Οργανωτική Επιτροπή Χανίων της «Πρωτοβουλίας Παιδεία 2015» οργάνωνε συζήτηση για την Οικονομία και την Παιδεία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας.

Στην εκδήλωση προσήλθαν πάνω από 200 πολίτες και μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των θεσμών της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμος Χανίων), του Πολυτεχνείου Κρήτης και των Επιμελητηρίων. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για την συμπαράσταση, την τόλμη και την γενναιότητά τους απέναντι στα φαινόμενα βίας που υπέστησαν. Βία από ομάδα ακροαριστερών μιας μειοψηφίας, που τρομοκρατεί χρόνια τώρα την κοινωνία των Χανίων.

Η Πρωτοβουλία Χανίων πιστή στις αρχές του Διαφωτισμού και στη φράση του Βολταίρου

», τους πρότεινε να συμμετάσχουν στη συζήτηση, που θα ακολουθούσε. Όμως αυτοί, πιστοί στον σκοταδισμό που απαγορεύει την έκφραση αντίθετης άποψης, επέλεξαν τη φίμωση με το μόνο όπλο δηλαδή που διαθέτουν, δηλαδή την ωμή βία. Αυτός ήταν εξάλλου και ο αρχικός στόχος τους.

Αυτά τα γεγονότα σε καμία περίπτωση δεν θα μας πτοήσουν στην συνέχιση των προσπαθειών μας για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και  κινητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να εμποδίσουμε την οπισθοδρόμηση στην παιδεία και την εξαθλίωση των πολιτών.

Τέλος επειδή τα σημερινά επεισόδια θίγουν τους θεσμούς και την ίδια δημοκρατία στον πυρήνα της καλούμε τους βουλευτές Χανίων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές .

 

Χανιά, 5/6/2015

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize