Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ζητάμε από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Ηρακλείου να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ζητάμε από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Ηρακλείου να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ekp kimolies

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να δυναμώσει το γονεϊκό κίνημα και να αγωνιστεί οργανωμένα και συντονισμένα για την υπεράσπιση του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών μας, που υποβαθμίζεται συνεχώς. Η ενδυνάμωση του γονεϊκού κινήματος αφορά πρώτα και κύρια τη μαζικοποίησή του και την αγωνιστική του κατεύθυνση και επιπλέον την οργανωτική του περιφρούρηση. Η απόφαση της ΑΣΓΜΕ για δημιουργία περιφερειακών Ομοσπονδιών ενισχύει αυτήν ακριβώς την ανάγκη της οργανωτικής ενίσχυσης με βάση τη νέα δομή του γονεϊκού κινήματος, από τη στιγμή της αλλαγής του διοικητικού χάρτη κατάργησης  των Νομών και την αντιστοίχηση των Ομοσπονδιών με τις Περιφέρειες.

Μια τέτοια οργανωτική δομή και σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει στον πιο αποτελεσματικό συντονισμό των Ενώσεων της Κρήτης μεταξύ τους, αλλά και με το Πανελλαδικό γονεϊκό κίνημα. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η σύσταση Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Γονέων πρέπει να αποτελεί βασικό μέλημα όλων των γονεϊκών οργάνων του νησιού και πρώτα και κύρια της Ομοσπονδίας Γονέων Ν.Ηρακλείου, η οποία οφείλει να τηρήσει κάθε απαραίτητο βήμα ώστε να μη θέσει σε αμφισβήτηση αυτή την προσπάθεια από οποιονδήποτε.

Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιηθεί μια ΓΣ των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Γονέων Ν.Ηρακλείου (27/3/15), όπου συζητήθηκε η αναγκαιότητα της τροποποίησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας ώστε να μετατραπεί σε Παγκρήτια Ομοσπονδία, έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις από ορισμένα μέλη και συστάθηκε τριμελής επιτροπή για να επεξεργαστεί τις αλλαγές με τον δικηγόρο. Σε καμία περίπτωση αυτή η ΓΣ δεν αποτελεί καταστατική συνέλευση, όπως τη βαφτίζει η πλειοψηφία του ΔΣ, καθώς δεν υπήρχε ακόμα κανένα έτοιμο καταστατικό να διαβαστεί και να ψηφιστεί.

Το αμέσως επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει για την τροποποίηση του καταστατικού είναι η καταστατική συνέλευση, όπου πρέπει να διαβαστούν και να ψηφιστούν τα τροποποιημένα άρθρα και κατόπιν να κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Εφόσον βγει η απόφαση του δικαστηρίου τότε η Ομοσπονδία Γονέων Ν.Ηρακλείου μπορεί να συγκαλέσει σε Γενική Συνέλευση όλων των αντιπροσώπων των Ενώσεων της Κρήτης που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας.

Ενώ η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη, η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Ν.Ηρακλείου αποφάσισε πραξικοπηματικά να καλέσει όλες τις Ενώσεις της Κρήτης σε Γενική Συνέλευση της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Γονέων, χωρίς ακόμα αυτή να υπάρχει, ανακοινώνοντας ότι η Ομοσπονδία Γονέων Ν.Ηρακλείου έχει πλέον μετατραπεί σε Παγκρήτια. Είναι φανερό ότι με αυτή τους την ενέργεια, ανεξάρτητα από όσα διακυρήσουν, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη τριτοβάθμιου οργάνου των γονέων στην Κρήτη, αφενός με την υπονόμευση της ύπαρξης της μοναδικής ομοσπονδίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νησί στο Ν.Ηρακλείου και αφετέρου αφήνοντας διάτριτη την όλη διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού για τη σύσταση της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, με βάση και την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί μια ομοσπονδία για να γίνει μέλος της μετά από τροποποίηση καταστατικού, ο κίνδυνος να αποκόψουν το γονεϊκό κίνημα της Κρήτης από το Πανελλαδικό είναι ιδιαίτερα ορατός.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Ηρακλείου να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 διασφαλίζοντας:

  1. Τη σύνδεση του γονεϊκού κινήματος της Κρήτης με το Πανελλαδικό γονεϊκό κίνημα, εκλέγοντας αντιπροσώπους προς την ΑΣΓΜΕ ενόψει του συνεδρίου της στις 28 Ιουνίου 2015.
  2. Τη σωστή διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού για τη μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Παγκρήτια.

 

Οι αιτούντες:

 

Αναστασάκης Νίκος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ηρακλείου

 

Βρύσαλης Δημήτρης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Χερσονήσου

 

Κιαμούρης Ηλίας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ν. Ηρακλείου και Γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Ηρακλείου

 

Μαυράκη Κατερίνα, Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ηρακλείου

 

Μπιτσάκη Τζένη, Γραμματέας του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ν. Ηρακλείου

 

Ορφανός Στέλιος, αντιπρόσωπος της Ένωσης Ηρακλείου στην Ομοσπονδία Ν. Ηρακλείου

 

Πατεράκης Νίκος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ν. Ηρακλείου

 

Σκεπάρνη Ασημίνα, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ηρακλείου

 

Συντυχάκη Πόπη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ηρακλείου, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Ν.Ηρακλείου

 

Συντυχάκης Μανώλης, μέλος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ν.Ηρακλείου

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του πάστορα Μπράνσον

protothema.gr Ο Αμερικανός ευαγγελιστής πάστορας, αν και δεν βρισκόταν σε κάποια φυλακή, αλλά υπό κατ’ …

Σχόλια

Font Resize