Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εφιαλτικό σκηνικό στα οικονομικά των Δήμων – Δεν απέδωσε η ρύθμιση δόσεων

Εφιαλτικό σκηνικό στα οικονομικά των Δήμων – Δεν απέδωσε η ρύθμιση δόσεων

dimotiki enotita arkadiou

Σφίγγει η θηλιά της οικονομικής αβεβαιότητας στους Δήμους την ώρα που αύριο λήγει η προθεσμία ρύθμισης οφειλών και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνου, Στέλιο Σπανουδάκη, μόλις 216 δημότες ρύθμισαν τις οφειλές τους καταβάλλοντας στο δημοτικό ταμείο μόλις 70 χιλιάδες ευρώ. ενώ τις υπόλοιπες 830 χιλιάδες ευρώ τις ενέταξαν σε διακανονισμό δόσεων. Στα 7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ανεξόφλητες οφειλές στον Δήμο Ρεθύμνου όμως αυτή τη φορά οι δημότες που έσπευσαν να κάνουν κάποια ρύθμιση είναι μειωμένοι κατά περίπου 85% από 1400 σε μόλις 216.

Η υπέρμετρη φορολόγηση των Δήμων σε συνδυασμό με την παράλληλη μείωση των εσόδων από την εκμίσθωση τμημάτων του αιγιαλού, αλλά και από τα μειωμένα τέλη παρεπιδημούντων και τα μειωμένα τέλη ακαθαρίστων από τουρισμό και εστίαση αντίστοιχα, διαμορφώνουν εφιαλτικό σκηνικό στα οικονομικά του Δήμου Ρεθύμνου.

Περικοπές εξόδων και αναμόρφωση των τρόπων είσπραξης οφειλών μπαίνουν στη φαρέτρα του δημοτικού συστήματος, έτσι ώστε να ανασάνει οικονομικά ο Δήμος Ρεθύμνου.

spanoudakis

 

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης το 2018 – Ανακοίνωση από το Κέντρο Κοινότητας Ρεθύμνου

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) ότι για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize