Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΕΣΠΑ: Φιλί ζωής στο παρά πέντε έρχεται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕΣΠΑ: Φιλί ζωής στο παρά πέντε έρχεται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Φιλί ζωής στο παρά πέντε έρχεται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την απόφαση να χρηματοδοτηθούν σε ποσοστό 100% από ευρωπαϊκούς πόρους τα έργα που δεν ακόμη ολοκληρωθεί από το ΕΣΠΑ, εκμηδενίζοντας την ελληνική συμμετοχή που είναι ανέφικτη λόγω των οικονομικών συνθηκών. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή χαιρετίζει την απόφαση η οποία αναμένεται να κυλήσει στην πράξη μαζί με την επαναφορά του τραπεζικού συστήματος σε πιο κανονικά πλαίσια λειτουργίας.

Στο νομό Ρεθύμνου αυτή η οικονομική ανάσα σημαίνει στην πράξη ότι θα βγουν από το τέλμα τα προγράμματα ΟΣΑΠΥ των περιφεριεκών δήμων, ενώ στον Μητροπολιτικό Δήμο του Ρεθύμνου, θα πάρουν το δρόμο της ολοκήρωσης τα σχολεία σε Γεράνι, Ατσιπόπουλο και Σφακάκι, όπως και οι αναπλάσεις σε Σοχώρα και παραλιακή οδό. Το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται να απομακρύνεται στην πράξη ο κίνδυνος να κληθεί η Ελλάδα να καταβάλει αποζημιώσεις λόγω μη εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης των έργων ΕΣΠΑ.

Παράλληλο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί, η χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ, δηλαδή του ΣΕΣ, να ξεκινήσει αμέσως και σε ποσοστό 95% από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και 5% από το ελληνικό πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή να δηλώνει ότι εάν αυτό καταστεί εφικτό, η Περιφερειακή Ενόττητα Ρεθύμνου, διαθέτει έτοιμες μελέτες αρκετών έργων πνοής για την πραγματική οικονομία.

erga (1) erga (2) lioni

Ματθαίος Καπετανάκης

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου, βιοκλιματικού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου

Ο ανάδοχος εγκαταστάθηκε στον χώρο και ολοκλήρωσε την περίφραξη του οικοπέδου, ενώ τον χώρο επισκέφτηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *