Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΣΠΑ: Φιλί ζωής στο παρά πέντε έρχεται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕΣΠΑ: Φιλί ζωής στο παρά πέντε έρχεται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Φιλί ζωής στο παρά πέντε έρχεται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την απόφαση να χρηματοδοτηθούν σε ποσοστό 100% από ευρωπαϊκούς πόρους τα έργα που δεν ακόμη ολοκληρωθεί από το ΕΣΠΑ, εκμηδενίζοντας την ελληνική συμμετοχή που είναι ανέφικτη λόγω των οικονομικών συνθηκών. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή χαιρετίζει την απόφαση η οποία αναμένεται να κυλήσει στην πράξη μαζί με την επαναφορά του τραπεζικού συστήματος σε πιο κανονικά πλαίσια λειτουργίας.

Στο νομό Ρεθύμνου αυτή η οικονομική ανάσα σημαίνει στην πράξη ότι θα βγουν από το τέλμα τα προγράμματα ΟΣΑΠΥ των περιφεριεκών δήμων, ενώ στον Μητροπολιτικό Δήμο του Ρεθύμνου, θα πάρουν το δρόμο της ολοκήρωσης τα σχολεία σε Γεράνι, Ατσιπόπουλο και Σφακάκι, όπως και οι αναπλάσεις σε Σοχώρα και παραλιακή οδό. Το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται να απομακρύνεται στην πράξη ο κίνδυνος να κληθεί η Ελλάδα να καταβάλει αποζημιώσεις λόγω μη εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης των έργων ΕΣΠΑ.

Παράλληλο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί, η χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ, δηλαδή του ΣΕΣ, να ξεκινήσει αμέσως και σε ποσοστό 95% από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και 5% από το ελληνικό πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή να δηλώνει ότι εάν αυτό καταστεί εφικτό, η Περιφερειακή Ενόττητα Ρεθύμνου, διαθέτει έτοιμες μελέτες αρκετών έργων πνοής για την πραγματική οικονομία.

erga (1) erga (2) lioni

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα πλημμύρισαν στο κτίριο της ΠΕ Ρεθύμνου

Με τις μελωδίες των Καλάντων της Πρωτοχρονιάς πλημμύρισε σήμερα το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. …

Σχόλια