Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΣΠΑ: Φιλί ζωής στο παρά πέντε έρχεται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕΣΠΑ: Φιλί ζωής στο παρά πέντε έρχεται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Φιλί ζωής στο παρά πέντε έρχεται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την απόφαση να χρηματοδοτηθούν σε ποσοστό 100% από ευρωπαϊκούς πόρους τα έργα που δεν ακόμη ολοκληρωθεί από το ΕΣΠΑ, εκμηδενίζοντας την ελληνική συμμετοχή που είναι ανέφικτη λόγω των οικονομικών συνθηκών. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή χαιρετίζει την απόφαση η οποία αναμένεται να κυλήσει στην πράξη μαζί με την επαναφορά του τραπεζικού συστήματος σε πιο κανονικά πλαίσια λειτουργίας.

Στο νομό Ρεθύμνου αυτή η οικονομική ανάσα σημαίνει στην πράξη ότι θα βγουν από το τέλμα τα προγράμματα ΟΣΑΠΥ των περιφεριεκών δήμων, ενώ στον Μητροπολιτικό Δήμο του Ρεθύμνου, θα πάρουν το δρόμο της ολοκήρωσης τα σχολεία σε Γεράνι, Ατσιπόπουλο και Σφακάκι, όπως και οι αναπλάσεις σε Σοχώρα και παραλιακή οδό. Το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται να απομακρύνεται στην πράξη ο κίνδυνος να κληθεί η Ελλάδα να καταβάλει αποζημιώσεις λόγω μη εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης των έργων ΕΣΠΑ.

Παράλληλο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί, η χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ, δηλαδή του ΣΕΣ, να ξεκινήσει αμέσως και σε ποσοστό 95% από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και 5% από το ελληνικό πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή να δηλώνει ότι εάν αυτό καταστεί εφικτό, η Περιφερειακή Ενόττητα Ρεθύμνου, διαθέτει έτοιμες μελέτες αρκετών έργων πνοής για την πραγματική οικονομία.

erga (1) erga (2) lioni

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο – Επιστολή για κόμβους σε Ατσιπόπουλο και Γεράνι – Ανισόπεδη διάβαση οχημάτων και πεζών στην Επισκοπή

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης στον Γ.Γ. Υποδομών για την κατασκευή Κόμβων Με σημερινή επιστολή της προς …

Σχόλια

Font Resize